Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Mersin Valiliği tarafından bayramlaşma programı düzenlendi.

05.07.2016 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valiliği tarafından bayramlaşma programı düzenlendi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Ramazan Bayramı dolayısıyla Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, milletvekilleri, kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Çakacak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramlarda yaşanan güzelliklerin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini söyledi.

Bayramların atmosferine, havasına millet olarak ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Çakacak, "Her şeye rağmen bayramlar yine çok güzel. Çünkü sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle birbirimize bakıyoruz. Bunlar, toplumun ihtiyacı olan şeyler." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da bayramların milleti birleştiren, bütünleştiren önemli günler olduğunu belirtti.

Özel günleri yaşatmanın önemli olduğunu dile getiren Kocamaz, "Son zamanlarda bayramlar adeta bir tatil vesilesi olarak görülüyor. 9 günlük tatil modası başlayınca herkes bayramı bir tarafa bırakıyor. Büyüklerini ziyaret etmek yerine değişik şekillerde geziye çıkıyor, tatil yapıyor. Gelenek ve göreneklerimiz bundan sonra da sürdürülmelidir." diye konuştu.

Programa Garnizon Komutanı Vekili İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, daire amir ve müdürleri katıldı.

Gülnar'daki program

Gülnar ilçesinde da da bayramlaşma yapıldı.

Merkez Cami'de İlçe Müftüsü Bilal Kadı tarafından kıldırılan bayram namazının ardından vatandaşlar, sıraya girerek birbirleriyle bayramlaştı.

İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, burada yaptığı konuşmada, Gülnarlılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Herkesin bayramını kutlayan Pendik, "İlçemizi kalkındırmak için birçok projeler başlattık. İş adamlarımızdan Gülnar'a destek olmalarını bekliyorum. Yakın tarihte Gülnar'ın kuruluşunun 100. yılını kutlayacağız. Bütün dışarıda yaşayan Gülnarlı hemşehrilerimi 26-28 Ağustos'ta yapacağımız kutlama etkinliklerine bekliyorum. Bayramınız mübarek olsun." diye konuştu.

Bayramlaşmaya, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Özkan Çömez, Belediye Başkanı Ahmet Günel, siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pendik, camideki bayramlaşmanın ardından, İlçe Jandarma Komutanlığına giderek, burada vatani görevini yapan askerlerle bayramlaştı. Bir süre askerlerle sohbet eden Pendik, daha sonra İlçe Emniyet Amirliğine geçti. Burada da polis memurlarıyla bayramlaşan Pendik, Gülnar Devlet Hastanesinde hasta ziyareti yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement