Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, gümrüklerde uygulanacak "Tek Pencere Sistemi"ne ilişkin, "Proje tamamlandığında bürokrasi azaltılacak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında belgeler elektronik ortamda bakanlığımızca ilgililere gönderilip, sonuçları aynı ortamda alınacak.

05.07.2016 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, gümrüklerde uygulanacak "Tek Pencere Sistemi"ne ilişkin, "Proje tamamlandığında bürokrasi azaltılacak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında belgeler elektronik ortamda bakanlığımızca ilgililere gönderilip, sonuçları aynı ortamda alınacak." dedi.

Çiftçi, Van Valiliğince Şişli Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma töreni öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların İslam alemine huzur, barış, kardeşlik ve esenlikler getirmesini dileyerek, Suudi Arabistan'da gerçekleşen ve İslam dünyasını üzen terör saldırısını lanetledi.

Başbakan Binalı Yıldırım'ın açıkladığı "Ekonomik Müjdeler Paketi"nin Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Çiftçi, şöyle konuştu:

"350 milyar dolarlık ticaretin giriş ve çıkışını yapan bir bakanlığız. Hem gümrük, hem ticaret kısmıyla bizi ilgilendiriyor. Bu ihracatın kolay ve güvenilir şekilde yapılması, ticaret erbabının önünün açılması, bürokrasinin azaltılması, kapıların modernizasyonu ve tek pencere projesinin uygulanmasıyla daha büyük bir ivme kazanacaktır. Gümrükler kısmında tek pencere projesi tamamlandığında bürokrasi azaltılacak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında belgeler elektronik ortamda bakanlığımızca ilgililere gönderilip, sonuçları aynı ortamda alınacak. Böylece iş adamlarımızın önünü açılacak, işlerini kolaylaştırılacak, ticaret hem güvenli hem de kolay olacak. Şu anda gümrüklere gittiğinizde birçok noktada 6-7 noktada durmaktasınız. Sistemle amaçlanan tek noktada bütün işlemleri bir gümrük personelinin yapmasıdır."

Sınır kapılarındaki modernizasyon çalışmalarının da devam ettiğini anımsatan Çiftçi, Van'ın Kapıköy-Razi Sınır Kapısı'nın ihalesinin de 12 Temmuz'da yapılacağını ifade etti.

"Bazen İŞİD'i, bazen PKK veya PYD'yi kullanıyorlar"

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay da Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan paketin bölgeye yatırım gelmesi ve ilerlemesine büyük katkılar sağlayacağını, bununla ilgili olarak bir çalışma başlattıklarını anlattı.

Türkiye'nin sorunlu bir coğrafyada yer aldığını, bu nedenle her zaman daha güçlü olmak zorunda olduklarını vurgulayan Atalay, "Çevremizdeki özellikle terörle ilgili sorunlar Türkiye'ye yansıyor. Ben daima terörle ilgili gelişen olaylarda Suriye ortamının daha fazla etkili olduğunu görüyorum. Bu konularda fazlaca görev almış ve çalışmış biri olarak, Suriye'deki ortam, yeni tablo, terörü çok iyi besliyor. Adeta oradan kaynaklanıyor. İster PKK, ister İŞİD olsun o intihar bombacısı dediğimiz teröristler genelde Suriye'de yetiştirilmişler. Suriye yönetiminin de bunda payı olduğuna inanıyorum. Bazen İŞİD'i, bazen PKK veya PYD'yi kullanıyorlar." ifadelerini kullandı.

- "Çok şükür kardeşliğimize zarar veremediler"

Van Valisi İbrahim Taşyapan ise kentin bir kaç hadise dışında ramazanı huzurlu geçirdiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Allah bu bayramı birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize, birlik beraberliğimize, iyilik ve güzelliklere vesile eder inşallah. Ramazanı huzur içerisinde geçirdik. Van'da ufak tefek bazı hadiseler oldu. Ama çok şükür dirliğimize, düzenimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize zarar verecek boyuta ulaşamadılar. Dolayısıyla bayramlar kardeşliğin, paylaşmanın, birlik beraberliğin öne çıktığı, karşılıksız vermenin şiar edildiği günlerdir. Onun için büyüklerimizi, küçüklerimizi, akrabalarımızı, ihtiyaç sahiplerini, hastalarımızı unutmamak gerekir."

Bayramlaşma törenine, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

Vali Taşyapan, beraberindeki heyetle İl Jandarma Komutanlığı ile Özel Hareket Şube Müdürlüğünde güvenlik güçleriyle bir araya geldikten sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vatandaşları ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement