Ramazan Bayramı Öncesi Uyarılar - Son Dakika
Yerel

Ramazan Bayramı Öncesi Uyarılar

Ramazan Bayramı Öncesi Uyarılar

Eskişehir’deki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlara uyarılarda bulundu.

25.06.2016 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'deki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Tüketiciyi Koruma ve Destekleme Derneği (TÜKODER) Başkanı Sülahi Özalp, Şeker-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Cengiz Ünder ve Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Sefa Şen, yaklaşan bayram öncesi tatlı telaşına düşen vatandaşlara yol gösterdi. İlk olarak konuşma yapan TÜKODER Başkanı Özalp, artık neredeyse şeker ve baklavanın bile internetten sipariş edilir duruma geldiğine dikkat çekerek, gıdanın bulunulan yerlerden araştırılarak alınması gerektiğini belirtti. Özellikle baklava türü tatlılarda şekere dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Özalp, "Şeker pancarından yapılan ürünleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Bir de alışverişlerimizi bilinçli yapmalıyız. Aldığımız her ürünün özellikle mutlaka fişini, garanti gerektiren alışverişlerde faturasını alalım" dedi.

"TATLANDIRICILAR HASTA YAPIYOR"

Şeker-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ünder de, yaklaşan bayram öncesi gıda terörüne dikkat çekmek istediklerini söyledi. Ramazan Bayramı öncesi merdiven altı üretim yapıldığına şahit olduklarını aktaran Ünder, "Bizim halkımızdan ricamız şu, tatlı veya şekerleme alırken esnafımıza direk tatlandırıcı mı yoksa pancar şekeri mi kullanıldığının sorgulanması gerekiyor. Tatlandırıcıların halk sağlığı açısından çok büyük zararların, hastalıkların baş sebebi. Geleceğimizi ilgilendiren bir konu. Ben insanlarımızın doğal pancar şekerinden üretilen tatlılara yönelmelerini ve doğal pancar şekerinden imal edilen imalathanelerinden alışveriş yapmalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

İMALATÇILARA SESLENDİ

Son olarak konuşma yapan Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şen ise, insan sağlığının her şeyin üzerinde olduğunu göz önünde tutarak, tatlılarda insan sağlığına uygun şekerden imal edilmiş olanların tercih edilmesi gerektiğini anlattı. Şen, "Mısır şurubundan yani genetiği değiştirilmiş mısırdan imal edilen tatlılardan olmamasına dikkat etmeliyiz. Türkiye'nin en güzel şekeri Eskişehir'de yetişiyor. Şehirde tatlı imal eden esnafımız, şeker fabrikasından alarak ürettikleri tatlıyı tercih ederse ve esnafımıza bunu sorarsak onlara bir baskı unsuru oluşturur. Dolayısıyla esnafımız da insan sağlığına zarar vermeyecek şekerlerden tatlı üretir" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Bayramı Öncesi Uyarılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement