Gaziantep Valisinden Anteplilere Övgü - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Valisinden Anteplilere Övgü

Gaziantep Valisinden Anteplilere Övgü

Gaziantep Valisi Ata, "Gaziantepliler, bu ramazanda da yardıma muhtaç insanımızın yardımına koştular." dedi.

25.07.2014 10:03  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Erdal Ata, Gazianteplilerin bu Ramazanda da yardıma muhtaç insanların yardımına koştuğunu, aynı zamanda ülkelerindeki belirsizlik ve kaos ortamından can güvenliği endişesiyle kente sığınan Suriyeli misafirlere el uzattıklarını bildirdi.

Ata, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, sevgi, saygı ve hoşgörü iklimi içerisinde, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı Ramazanın ardından, Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Manevi değerlerden biri olan bayramların birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla gelenek ve göreneklerin yaşandığı çok özel günlerden olduğunu anlatan Ata, şunları kaydetti:

"Bu nedenle kültürümüzün ve geleneklerimizin bir parçası olan bayramları anlam ve önemine uygun olarak yaşadığımız ve yaşattığımız takdirde, gelecek neslimize aktarmak mümkün olabilecektir. Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma konusunda tüm şehirlere örnek olan Gaziantepliler, bu Ramazanda da yardıma muhtaç insanımızın yardımına koşmuşlar, aynı zamanda ülkelerindeki belirsizlik ve kaos ortamından can güvenliği endişesiyle ülkemize ve ilimize sığınan Suriyeli misafirlerimize de el uzattılar. Değerli Gazi hemşerilerimin bu kadirşinas birlik, beraberlik ve azim dolu dayanışması, ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi için gerekli olan, başta eğitim olmak üzere, tüm alanlarda yatırım, hizmet ve kalkınma desteği olarak görülmektedir.

Dostluk,  sevgi, saygı gibi güzel duyguların daha yoğun yaşandığı bayram günlerinde,  kimsesiz, fakir ve muhtaç vatandaşlarımızı, devletin sosyal hizmetlerinden faydalanarak huzurevlerinde yaşamını sürdüren yaşlılarımızla çocuk yuvalarında ve yetiştirme yurtlarındaki korunmaya muhtaç çocuklarımızı, bizzat ziyaret ederek,  onlara yalnızlıklarını unutturmak, bayram sevincini onlarla  paylaşmak ve onlara da bayramı yaşatmak hepimiz için bir insanlık görevidir."

Ata, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma, hoşgörü ve adalet egemen olduğu sürece, Gaziantep'in çalışkan ve girişimci insanlarıyla, daha kalkınmış ve  daha aydınlık  günlere ulaşacağını belirterek, kentte bayramın en güzel şekilde kutlanabilmesi için görevi başında olacak tüm kamu görevlileri ve vatandaşların bayramını kutladı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep Valisinden Anteplilere Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement