Ramazan'da Çocuklar Camileri Doldurdu - Son Dakika
Yerel

Ramazan'da Çocuklar Camileri Doldurdu

Ramazan\'da Çocuklar Camileri Doldurdu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, okulların tatil olmasının ardından gelen Ramazan’la birlikte Kuran öğrenmek isteyen çocuklar camileri doldurdu.

24.06.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, okulların tatil olmasının ardından gelen Ramazan'la birlikte Kuran öğrenmek isteyen çocuklar camileri doldurdu.

İlçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki toplam 40 camide açılan kurslara katılan çocuklar, hafta içi saat 10.00-13.00 arası ders görüyor. Burhaniye ilçe merkezindeki tarihi Koca Cami'de kursun ilk günü 75 öğrenciyle ders başlarken, öğrenci sayısının 90'lara çıkması bekleniyor. Koca Cami imamı Ramazan Aşık ve Müzezzin İsmail Baydemir'in ders verdiği kursa kadın eğitimciler de destek oldu. Kurslara katılan öğrenciler, Kuran öğrenmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Çocuklarını kursa getiren bazı kadınlar da çocuklarıyla birlikte Kuran öğrenmeye başladı.

2015 sezonuna başladıklarını anlatan İmam Ramazan Aşık, "İlk gün 75 öğrenci kayıt yaptırdı. Ancak bunun artacağını umut ediyoruz. Kurslarımız 21 Ağustosa kadar devam edecek. Kurslarımız biterken hatim törenleri de yapacağız" dedi.

Kursun coşkulu başladığını anlatan Müezzin İsmail Baydemir ise "Kurslarımız başladı. Camilerimiz cıvıl cıvıl çocuklarla doldu. Bu çocuklarımıza sabah kahvaltıları veriyoruz. Ayrıca, haftada bir gün halı saha maçlarına götüreceğiz. Kurslara olan ilgi her geçen artıyor. Kurslara daha çok çocuk bekliyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan'da Çocuklar Camileri Doldurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement