Ramazan'da Hasta Sayısı Azaldı - Son Dakika
Güncel

Ramazan'da Hasta Sayısı Azaldı

Ramazan\'da Hasta Sayısı Azaldı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hastaneye giden vatandaş sayısında da ciddi azalma kaydedildi.

23.06.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hastaneye giden vatandaş sayısında da ciddi azalma kaydedildi. Normal günlerde 2 bin 500-3 bin hastanın müracaat ettiği Elbistan Devlet Hastanesi'ne Ramazan ayının ilk günü bin 500 kişi başvurdu.

Ramazan ayında çeşitli adli olaylarda meydana gelen azalma, hasta sayısında da gözlendi. Elbistan'da oruçlarına zarar gelmesini istemeyenler doktor muayenelerini erteleyince, devlet hastanesinde polikliniklerdeki hasta sayısında ciddi bir azalma yaşandı.

Verilecek ilaçlar ile oruçlarının bozulacağını düşünen ve acil olmayan rahatsızlıkları bulunan hastaların, muayenelerini Ramazan ayının sonuna ertelemeleri üzerine, devlet hastanesine muayeneye gelenlerin sayısında yarıya yakın azalma yaşandı. Ramazan ayının ilk günü itibariyle yaklaşık bin 500 kişi hastaneye işlem yaptırmaya geldi. Son aylarda 3 bin rekorunun kırıldığı Elbistan Devlet Hastanesi'nde hasta sayısındaki azalma polikliniklerin bulunduğu koridorlara da yansıdı.

İFTAR SONUNDA ACİL SERVİSLERDE YOĞUNLUK OLUYOR

Orucun yılın en uzun günlerine denk gelmesi dolayısıyla insanlar ağır işleri başka zamana erteliyor. Akşam ezanının okunması ve iftarın yapılmasının ardından beslenmeye dayalı sıkıntılar baş gösteriyor ve akşam saatlerinde acil servis binalarında yoğunluk yaşanıyor.

Normal mesai saatleri içerisinde ise hasta içerisinde dahiliye, kardiyoloji ve göğüs hastalıkları polikliniklerinde hasta yoğunluğu dikkat çekiyor. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ramazan'da Hasta Sayısı Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement