Ramazan Öncesi Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika
Güncel

Ramazan Öncesi Sınır Ötesine Yardım

Ramazan Öncesi Sınır Ötesine Yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu’nun temin ettiği iki TIR dolusu yardım malzemesi, Suriye’deki ihtiyaç sahipleri için yola çıktı.

17.06.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu'nun temin ettiği iki TIR dolusu yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için yola çıktı.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, 'Sınır Ötesine Yardım Kampanyası' kapsamında topladığı insani yardım malzemelerini Suriye'ye ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2 TIR yardım malzemesinin daha Suriye'ye gönderilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

5 senedir sınır ötesinde ve sınır içindeki mazlumlara yardım ulaştırıldığını ifaden eden Platform Başkanı Osman Gerem şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz, Şanlıurfa sivil toplum kuruluşları olarak 5 seneye yakındır mazlum Suriyeli kardeşlerimize, gerek sınır ötesine gerek sınır içerisindeki 500 bin insana yardım ulaştırıyoruz. Yüne bugün sınır ötesine 2 TIR göndereceğiz. Bu 2 TIR'ı gönderirken de yine Tatvan'da bir iş adamı hayırsever bir kardeşimiz Nafiz Peker kardeşimiz 2 TIR gıda gönderdi. Yine bir TIR su gönderiyoruz. Orada özellikle su sıkıntısı çok sınır ötesinde. Önümüz Ramazan, bu Ramazan'da özellikle Şanlıurfa merkezinde 500 bin kardeşimizin sofrasına bir tas çorba gitsin diye, bu Ramazan'ı boynu bükük geçirmesin diye bir kez daha gayret edelim."

Törene katılan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Karcıoğlu, "Biz her yıl olduğu gibi bu yıl yine Urfa'mız mazlum Suriye halkının yanında, en fazla Suriyelinin misafir edildiği illerimizden bir tanesi. Onlara karınca kadarınca da olsa destek olmak onların dertlerini paylaşmak amacıyla bu yıl 2 bin aileye yetecek içerisinde her türlü gıda malzemesinin olduğu yaklaşık 300 bin lira değerinde gıda getirdik" dedi.

Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de Suriye'de iç karışıklığın çıkmaması için Türkiye'nin gösterdiği yoğun çabaya rağmen Beşşar Esad yönetiminin halkına zulüm yapmayı tercih ettiğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Biz Suriye olaylarının çıkmasından sorumlu devlet değiliz. Bir hükümet değiliz. Biz baştan asla bu noktaya gelmemesi için mücadele vermiş bir ülkeyiz. Dönemin başbakanı bugünkü reisi cumhurumuz. Dönemin dış işleri bakanımız, bugün başkanımız. Suriye'nin bu noktaya gelmemesi için Esad'la uzun görüşmeler yaptılar. Halkına karşı silah kullanma dediler. Sen cumhurbaşkanı olarak kal bir seçimle demokrasi, parlamenter sisteme geç dediler. Ama maalesef o sağduyulu davranıp bu bu güzel nasihatlere uyacağına, halkına karşı silah kullandı. ve sonuçta da maalesef Suriye bugünkü noktaya geldi. Suriye halkı bu acı bedelleri ödemek zorunda kaldı. ve toplamda her halde 4 milyonun üzerinde Suriyeli evinden parkından oldu. Lübnan'a, Ürdün'e, Türkiye'ye sığındı. Bunun bedelini halkımız ödüyor. Türkiye'dekilerle ilgili. Altını çizerek söylüyorum. Çıkmasından asla sorumlu olmadığımız, asla bu noktaya gelmesini arzu etmediğimiz Suriye sorununda halkımız ve devletimiz mağdur konumuna geldi. Burada devletimiz bu sorunun halkımızı ezmemesi için sıkıntıya düşmemesi için çok büyük kaynakları ayırdı. Belediyelerimiz, Valiliklerimiz çok büyük destek vererek Suriyeli vatandaşlarımızın bizim fakir halkımıza olan sıkıntılarını azaltmaya çalışıyorlar." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ramazan Öncesi Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement