Ramazan Sofraları Binlerce Kişiyi Misafir Edecek - Son Dakika
Güncel

Ramazan Sofraları Binlerce Kişiyi Misafir Edecek

Sakarya, Bolu, Kocaeli, Karabük, Düzce, Bartın ve Zonguldak'ta ramazan hazırlıklarını tamamlayan belediyeler ve sivil toplum örgütleri, kurulacak çadırlarda binlerce kişiye iftar verecek.

03.06.2016 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya, Bolu, Kocaeli, Karabük, Düzce, Bartın ve Zonguldak'ta ramazan hazırlıklarını tamamlayan belediyeler ve sivil toplum örgütleri, kurulacak çadırlarda binlerce kişiye iftar verecek.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı açıklamada, 16 ilçede "Mahallemde İftar Var" buluşmaları düzenleyeceklerini bildirdi.

Ramazanın huzur ve bereketini vatandaşlarla paylaşacaklarını kaydeden Toçoğlu, "İnşallah kurulan gönül sofraları birliğimize ve kardeşliğimize vesile olur. Mübarek ramazan ayının ülkemiz ve tüm İslam aleminin selameti için hayırlar getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın da Sosyal Gelişim Merkezi'nde Suriye ve Iraklı sığınmacılarla iftar programı düzenleyeceklerini belirtti.

İftar programlarını dernek gönüllüleri ve yönetimiyle gerçekleştireceklerini vurgulayan Aydın, "Dünya Yetimler Günü'nde Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile 2 bin kişilik iftarımız olacak. Mültecilere ve ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize yönelik şu anda kumanya dağıtımları var. Dünyanın farklı bölgelerindeki mazlum kardeşlerimize, koyduğumuz hedef doğrultusunda bin 500 erzak kolisi ulaştıracağız." bilgisini verdi.

Bolu'da camiler temizlendi

Bolu Belediyesince ramazanda 2 bin kişiye yardım paketi dağıtılacak, aşevinden her gün 2 bin kişilik iftar verilecek.

Muhtarlar ve hayırseverlerin katkılarıyla, 12 mahallede toplu iftarlar düzenlenecek.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Bolu Şube Başkanı Eyüp Uzun da ramazan çadırı uygulamasını sürdüreceklerini, hedeflerinin 800 kişiye iftar vermek olduğunu ifade etti.

Ayrıca Bolu Belediyesince oluşturulan temizlik ekibiyle kent merkezindeki 114 camide ramazan öncesi temizlik yapıldı.

Kocaeli'de toplu iftar

İzmit Belediyesinden yapılan açıklamada, ramazanda ilçenin 7 ayrı noktasında toplu iftar etkinliği düzenleneceği kaydedildi.

İlk toplu iftar etkinliğinin 10 Haziran Cuma akşamı Kuruçeşme merkezde yapılacağı belirtilen açıklamada, iftarlarda binlerce kişinin birlikte oruç açacağı vurgulandı.

Safranbolu'da Osmanlı gelenekleri canlandırılacak

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kent Meydanı'na 600 kişilik iftar çadırı kurduklarını bildirdi.

Ramazan boyunca 29 mahallede her akşam etkinlik düzenleneceklerine işaret eden Vergili, "Etkinliklerde çocuklara ücretsiz pamuk şeker, patlamış mısır, Osmanlı macunu ve balon gibi hediyeler dağıtılacak. Bununla birlikte çeşitli eğlencelerimiz de vatandaşlarımıza sunulacak." ifadelerini kullandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise 700 kişiye kent merkezinde belirledikleri bir salonda, ihtiyaç sahibi 500 kişiye de evlerinde iftar vereceklerini kaydetti.

Misak-ı Milli Meydanı'nda tarihi Safranbolu evi maketlerinin yer aldığı sokak oluşturacaklarını belirten Aksoy, "Burada Osmanlı döneminden kalan gelenekler canlandırılacak. Bu sokakta her akşam birçok etkinlik yapılacak. Ayrıca her akşam başka bir mahallede iftar programı düzenlenerek, mahalle halkıyla bütünleşilecek. Safranbolu'da eski ramazanlar yaşatılacak." değerlendirmesinde bulundu.

Düzce'da "Ramazan Sokağı" kuruldu

Düzce Belediyesince ramazan boyunca Anıtpark Meydanı'nda kurulacak çadırda, toplam 29 bin kişiye iftar verilecek.

Kalıcı Konutlar ve merkezde kurulan "Ramazan Sokağı"nda ise çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Ayrıca kent genelinde ihtiyaç sahibi 5 bin aileye gıda yardımında bulunulacak.

Bartın'da evlere sıcak yemek

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ramazanın ruhuna uygun olarak ihtiyaç sahiplerine iftar ve sahurluk ulaştıracaklarını vurguladı.

Hayırsever vatandaşların destekleriyle her gün muhtaç ve kimsesizlere sıcak yemek vereceklerini kaydeden Akın, şöyle devam etti:

"8 personelle hizmet veren aşevimizde pişirilen 3 çeşit yemek, her gün evlere dağılacak. Sefer taslarında vatandaşların isim ve adresleri yazılı olacak. Bu şekilde herkes kendisine ait kaptan istifade edebilecek. Belediye Sosyal Tesisleri'nde iftar programlarıyla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Hacivat Karagöz oyunları, semazen gösterisi, tasavvuf müziği dinletisi gibi etkinlikler düzenleyeceğiz."

- Zonguldak'ta gıda yardımları

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ramazan çadırını bu yıl kurmayı düşünmediklerini belirterek, "Zabıta Müdürlüğü ekipleri, mahalle muhtarları ve partililerince tespit edilecek maddi durumu yetersiz ailelere çeşitli gıda yardımlarında bulunacak. Ayrıca bazı akşamlar vatandaşlarımıza yemek ikramı yapılacak." bilgisini verdi.

Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ise maddi sıkıntı yaşayan vatandaşların başvuru dilekçelerini almaya devam ettiklerini, ihtiyaç sahiplerine kuru gıda yardımı yapılacağını ifade etti.

Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinde belediye tarafından vatandaşlara iftar verileceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramazan Sofraları Binlerce Kişiyi Misafir Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement