Ramazan Topları Yerini Çin Malı Ses Bombalarına Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Ramazan Topları Yerini Çin Malı Ses Bombalarına Bıraktı

Ramazan Topları Yerini Çin Malı Ses Bombalarına Bıraktı

Türkiye'de Ramazan ayında geleneksel olarak iftar saatlerinde atılan toplar yerine artık Çin malı ses bombaları patlatılacak.

17.06.2015 16:37  Güncelleme: 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de Ramazan ayında geleneksel olarak iftar saatlerinde atılan toplar da gelişen teknolojiye yenildi. Tarihi bir yanı da olan top atışlarının yerine artık iftar vakitlerinde Çin malı ses bombaları patlatılacak.

İFTARA ÇİN MALI SES BOMBALARI

Akçakoca'da uzun yıllardır Ramazan başlangıcında ve iftar saatlerinde patlatılan geleneksel topların yerine bu yıl Çin malı ses bombaları kullanılacak. Çin malı yeni toplar, klasik uzun namlulu toplar yerine fünyesi, barutu ve patlatma mekanizması bir arada olan 30 santimlik toplar şeklinde üretiliyor.

SESİ GELENEKSEL TOPLARA GÖRE DAHA YÜKSEK

Edinilen bilgilere göre, bu sene Ramazan ayı boyunca kullanmak üzere 50 adet ses topu, Akçakoca Belediyesi tarafından kurs verilen personellerle patlatılacak. Çin malı toplardan çıkan sesin ise geçmiş yıllarda kullanılan geleneksel toplara göre daha yüksek olduğu belirtildi.

ŞEHİRLERE EBAT VE ETKİ GÜCÜ FARKLI OLANLAR KULLANILIYOR

Yetkili firma yetkilisi söz konusu patlayıcıların Çin'de üretildiğini belirtirken, İstanbul başta olmak üzere, birçok büyükşehir ve vilayetlerde bu topların farklı ebat ve etki gücünde olanlarının kullanıldığını söyledi.

TOPLARI İTFAİYE PERSONELİ ATEŞLEYECEK

Yeni topların patlatılması işinin konunun sertifikalı uzmanı olan Akçakoca İtfaiyesi personeli tarafından gerçekleştirileceği öğrenilirken, bu topların patlatılması için başka hiçbir destek düzeneğine ihtiyaç olmadığı ve fitilin ateşlenmesinin ardından dokuz saniye sonra topun patladığı belirtildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ramazan Topları Yerini Çin Malı Ses Bombalarına Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement