Ramazana Doğru - Son Dakika
Yerel

Ramazana Doğru

İdil İlçe Müftüsü Yıldızbaş: "Din görevlilerimiz bulundukları mahallede yetimlere ve Suriyeli mültecilere ulaşıp onların ihtiyaçlarını karşılayacaklar"

27.06.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İdil Müftülüğünce ramazan ayında gerçekleştirilecek etkinlik ve programlarla ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Müftülük binasında gerçekleştirilen toplantıya, müftü yardımcıları ve din görevlileri katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan İdil Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, ramazan ayına sayılı saatler kala bütün Müslümanları tatlı bir heyecanın sardığını, hazırlıkların başladığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ramazanı "Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın. Bu Ramazan ve Her Zaman" temasıyla belirlediğini dile getiren Yıldızbaş, "Ramazanda cami avlularında mahalle iftarları düzenleyeceğiz. Amacımız mahallelileri bir araya gelip kaynaştırmak ve tanıştırmak" dedi.

İlçedeki yetimlerin ve Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarının din görevlilerince karşılanacağını ifade eden Yıldızbaş, şöyle konuştu:

"Toplumsal birlikteliği sağlamak gayesiyle din görevlilerimiz bulundukları mahallede yetimlere ve Suriyeli mültecilere ulaşıp onların ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Mümkün mertebe fakir ile zengin arasında bir gönül köprüsü kuracağız. Ramazanda Kur'an kurslarındaki çocuklarımıza yönelik programların yanında hastalarımızı, yaşlılarımızı ziyaret ederek onların yalnız olmadıklarını hissettireceğiz."

Yıldızbaş, ayrıca ilçe ve bütün köy camilerinde mukabele okunacağını sözlerine ekledi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazana Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement