Ramazanda Çiftçilerin Zorlu Mesaisi - Son Dakika
Yerel

Ramazanda Çiftçilerin Zorlu Mesaisi

Ramazanda Çiftçilerin Zorlu Mesaisi

Hava sıcaklığının 30 dereceye kadar çıktığı Kars'ın Sarıkamış ilçesinde çiftçiler, hem tarlalarda ot biçiyor hem de oruç tutuyor.

15.07.2014 11:49  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, hava sıcaklığının 30 dereceye kadar çıkmasına rağmen çiftçiler hem oruç tutuyor hem de tarlalarda çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede hasat döneminin ramazana denk gelmesi tarlalarda ot biçimi yapan vatandaşları zora soktu. Arazileri düz olan çiftçiler traktör, biçer kullanırken bazı çiftçiler ise geleneksel tırpan, at tırmığı gibi aletleri kullanarak çalışmalarını yürütüyor.

Sabah erken saatlerde tarlalara gelen çiftçiler, önce tırpanlarının ağzını örs üzerinde inceltip, masat taşı denilen taşla bileyledikten sonra otları biçmeye başlıyor.

Vatandaşlar, hem kendi geçimlerini hem de hayvanlarının kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için sıcak havaya rağmen saatlerce tırpanla ot biçiyor. Üreticiler, biçtikleri otları, at tırmığıyla topladıktan sonra traktör ve at arabalarıyla evlerine taşıyor.

Çiftçilerden Murat Çamlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçim kaynağının çiftçilik olduğunu ifade ederek, "Çayır ve tarlalarımıza sabah erken saatlerde gidiyoruz. Oruç tuttuğumuz için gün içinde dinlenerek işimizi yürütüyoruz. Çok şükür ramazan ayı iyi geçiyor ancak susuzluk biraz zorluyor. Sık sık elimizi, yüzümüzü yıkıyoruz ve serinlemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök de ramazan ayının son yıllarda ot biçimi zamanına denk geldiğini belirterek, çiftçilerin bu zor şartlarda işlerine devam ettiğini söyledi.

Bol bereketli bir yıl olmasını temenni eden Gök, "Temmuz ayı başında biçilmeye başlayan çayırlarımız, bu yıl ramazan ayına denk geldi. Çiftçilerimiz oruç tuttuğu için biraz sıkıntı yaşıyorlar ama ot ve ekinler Sarıkamış civarında iyi olduğu için herkes halinden memnun. Çiftçilerimiz genelde sabah erken saatlerde, serinken otları biçiyorlar" dedi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazanda Çiftçilerin Zorlu Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement