Ramazanda Susuzluğa Karşı Demirhindi Şerbeti - Son Dakika
Güncel

Ramazanda Susuzluğa Karşı Demirhindi Şerbeti

Ramazanda Susuzluğa Karşı Demirhindi Şerbeti

Kayseri'de 11 yıldan bu yana aktarcılık yapan Nuri Akdamar, Ramazan ayında sahurda içilen demirhindi şerbetinin, gün boyu susuzluğu önlediğini söyledi.

25.06.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de 11 yıldan bu yana aktarcılık yapan Nuri Akdamar, Ramazan ayında sahurda içilen demirhindi şerbetinin, gün boyu susuzluğu önlediğini söyledi.

Akdamar, sahurda tüketilen demirhindi şerbetinin vücuda serinlik verdiğini ve susuzluğu gidererek, karaciğer enzimlerinin düzenli çalışmasını sağladığını anlattı. Nuri Akdamar, litresini 10 TL'den sattıkları demirhindi şerbeti ile ilgili şöyle konuştu:

"Sahurda içilen 'Demirhindi' şerbeti, gün boyu susuzluğu önlüyor. Hava sıcaklığının artması ve Ramazan ayının yaza denk gelmesi, oruç tutanları zorlarken, demirhindi şerbeti susuzluğu gideriyor. Vücuda serinlik verir, susuzluğu giderir, bağırsakları çalıştırır ve karaciğer enzimlerini düzenler. Ayrıca, kanı temizler. Yediğimiz besinlerin toksinlerini dışarı atar, bağırsakları da çalıştırmış olur. Osmanlı sarayının en şifalı şerbetiydi. İftarı açarken bir bardak içtiğinizde bağırsaklarınız çalışmaya başlar. Gece sahurda da bir bardak içtiğinizde gün boyu susamazsınız. Zindelik veriyor, bağırsakları çalıştırıyor. Vücuda rahatlık veriyor."

Uğur Erdoğan, 'Demirhindi' olarak bilinen meyveleri parçaladıktan sonra kaba koyduklarını, tartın ile birlikte 8-10 çeşit karışım attıklarını belirtirkin, "Kabuk tarçınımız, kakulemiz, zerdeçalımız var, karanfilimiz var. Zencefil de karıştırıyoruz. Meyvemiz mayhoş olduğu için, balla bunu tatlandırıyoruz. İçtiğimiz zaman serinletiyor, gündüz iftara kadar orucumuzu rahat geçirebiliyoruz.  Hazımsızlığımızı kolaylaştırıyor. Şifalı çok güzel bir Osmanlı içeceğimizdir. Tadı, içerken yakıcı baharat olur, bunu herkese tavsiye ediyorum. Yapımı biraz zahmetlidir." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ramazanda Susuzluğa Karşı Demirhindi Şerbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement