Ramon Motta Maça Yetişti - Son Dakika
Spor

Ramon Motta Maça Yetişti

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de oynadığı kritik Bursaspor maçında sakatlığı geçen Brezilyalı futbolcu Ramon Motta, ilk 11'de sahaya çıktı.

15.02.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayserispor ile hafta içinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı sonrası yapılan kontrollerde sol osteitis pubis (kasık ve uyluk iç kısmında ağrı) teşhisi konulan Motta, doktorların yoğun çabasıyla Bursaspor maçına yetiştirildi ve ilk 11'deki yerini aldı.

Ersan'ın yerine Atınç oynadı

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sarı kart cezalısı Ersan Adem Gülüm'ün yerine savunmanın göbeğinde Atınç Nukan'ı oynattı.

Siyah-beyazlı takımda genelde Ziraat Türkiye Kupası maçlarında ilk 11'de görev alan Atınç Nukan, bu sezon ikinci kez bir lig maçına ilk 11'de çıktı. İlk olarak 13. haftadaki Gaziantepspor maçında ilk 11'de görev alan Atınç, Ersan'ın yokluğunda 9 hafta sonra Pedro Franco ile birlikte savunmanın ortasında forma giydi.

Oğuzhan'ın yerine Hutchinson

Bilic, Çaykur Rizespor ile oynanan son lig maçında ilk 11'de görevlendirdiği Oğuzhan Özyakup'u yedek soyundurup, yerine Atiba Hutchinson'ı oynattı.

Tolga Zengin'in kaleyi koruduğu siyah-beyazlılarda savunma Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Atınç Nukan ve Ramon Motta'dan, orta alan ise Gökhan Töre, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Jose Sosa ve Olcay Şahan'dan oluştu. Forvette ise Demba Ba görev aldı.

Opare kadroda

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen yeni transfer Daniel Opare 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

Siyah-beyazlılarda sarı kart cezalısı Ersan Adem Gülüm'ün yanı sıra, sakatlıkları bulunan Alexander Milosevic, Cenk Tosun ve İsmail Köybaşı kadroda yer almadı.

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde Cenk Gönen, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu ve Daniel Opare oturdu.

Bursaspor'da Volkan Şen cezalı

Bursaspor'da ise sarı kart cezalısı Volkan Şen, Beşiktaş karşısında takımdaki yerini alamadı.

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde son oynanan Gençlerbirliği maçının kadrosundan 3 değişiklik yaparak takımını Beşiktaş karşısına çıkardı.

Sarı kart cezalısı Volkan Şen ve sakatlığı bulunan Emre Taşdemir kadroda yer almazken, Şamil Çinaz ise yedek soyundu.

Bu futbolcuların yerine Renato Civelli, Aziz Behic ve Cedric Bakambu forma giydi.

Maça ilgi az

Kulüpler arasındaki anlaşma gereği Bursaspor taraftarlarının alınmadığı Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maça siyah-beyazlı taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Maçın başlamasına yakın yaklaşık 5 bin biletin satıldığı öğrenilirken, kombinelerle birlikte karşılaşmayı 15 bine yakın sporsever izledi.

Özgecan Aslan unutulmadı

Beşiktaşlı taraftarlar, öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı unutmadı.

Siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesi "Özgecan ölmedi, kalbimizde yaşıyor", "Özgecan'ın katili idam edilsin" diye tezahürat yaptı.

Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala da taraftarlar, "Bir dakika susalım, Özgecan'ı analım" diye tempo tuttu. Bunun üzerine tribünlerdeki taraftarlar 1 dakika susarak, tezahürat yapmadı.

Bu arada teknik direktör Slaven Bilic de maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada Özgecan Aslan'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Ramon Motta Maça Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement