Karabük'te Ramsey-Gürmen İçin Dayanışma Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Karabük'te Ramsey-Gürmen İçin Dayanışma Toplantısı Düzenlendi

Karabük\'te Ramsey-Gürmen İçin Dayanışma Toplantısı Düzenlendi

Öz İplik­-İş sendikası, Karabük'te sendikalaşma mücadelesi veren Ramsey-­Gürmen işçileri için dayanışma toplantısı düzenledi.

01.12.2014 17:59  Güncelleme: 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öz İplik-­İş, Karabük'te sendikalaşma mücadelesi veren Ramsey­-Gürmen işçileri için dayanışma toplantısı düzenledi.

29 Kasım 2014 tarihinde Tüccarlar Düğün Salonunda gerçekleşen toplantıya, Genel Başkanımız Murat İnanç, Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Bölge, İl,ilçe Başkanları ve Ramsey­Gürmen işçileri katıldı. Basın mensupları yoğun katılım sağladı.

İstiklal Marşı ile açılışı yapılan toplantıda işçilerle bir araya gelen Genel Başkanımız Murat İnanç, beş aydır Karabük ve Kastamonu/Araç'ta Ramsey Gürmen işçilerinin örgütlenme mücadelesi verdiğini belirterek, "Bizim işveren ve işveren yetkilileri ile bir sorunumuz yok. Bizim işveren tarafına bir düşmanlığımızyok. İşçiler sendikalı olmak istiyor. RAMSEY gibi 20 ülkeye satış yapan dünya devi bir marka yetkilileri, işçiler sendikaya üye oldu diye işlerine son veriyor.

"EMEK KARŞITI BİR DURUM İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

İnanç konuşmalarına şu şekilde devam etti:

"Ramsey'de çalışan işçi kardeşlerimiz geçtiğimiz Temmuz ayında, işyerlerinde yaşadıkları sıkıntıları giderebilmek için sendikamıza üye olmak istediklerini belirtmişlerdir. Temmuz ayından bu yana 1650 çalışandan 400'ün üzerinde işçi sendikamıza üye olmuştur.

Ancak sendikal örgütlenme sürecinden haberdar olan işveren ve yetkilileri tarafından, fabrikada ivedilikle sendikasızlaştırma operasyonu başlatılmıştır. Küçük bir atölye iken, dev bir marka haline gelen, bünyesinde binlerce işçi çalıştıran bir firmanın işçiler üzerinde kurduğu bu baskı mekanizması gerçekten üzücü. Buradaki işçiler; insan onuruna yakışır bir ücret ve şartlara sahip olmak istiyorlar.

Bugün fabrikanın geldiği noktada işçilerin emeği var, işçilerin alın teri var. Bunu inkar etmek mümkün değil. Biz Öz İplik­-İş Sendikası olarak, sendikamız adına bir şey istemiyoruz. Biz işçilerin daha iyi koşullara sahip olması için mücadele ediyoruz.

Üretim yaptığımız markalara ve tüm yetkililere buradan sesleniyoruz; Ramsey işyerinde hukuksuzluk var. Bu işyerinde örgütlenme özgürlüğü yok. Ramsey işvereni; davranış kurallarını, uluslararası işçi haklarını, anayasanın 51. maddesi ve 6356 sayılı yasanın 25. maddesi olan sendikaya üye olma özgürlüğünü ihlal ediyor.

Öz İplik­-İş Sendikası; erdemli, ahlaklı onurlu bir işçi hareketidir. Türkiye'nin sayılı sendikaları arasında her gün üye sayısını artıran, haksızlığa dur diyen, baskılardan korkmayan, yılmayan, üyesinin her zaman yanında yer alan, 36 yıllık birikimi olan bir sendikadır.

Öz İplik­-İş Sendikası 13 ildeki tüm üyeleriyle AVM'lerdeki Ramsey mağazaları önünde eylem yapacaktır. Uğradığımız haksızlığı tüm Türkiye'ye ve üretim yaptığımız markalara duyuracağız. Bugün burada ramsey işçisine yapılan haksızlığın karşısında duruyoruz. Ramsey yetkililerinden de korkmuyoruz. Bilesiniz ki; bundan sonra Ramsey'de sendikasız çalışma olmayacak. Ramsey işçisi de aynı kararlılıkla çocuklarının geleceği için davasına sahip çıkmalı. Birliğini korumalı ve hakkını almalı"

İnanç'ın işçilerin yoğun alkış tezahüratları eşliğinde konuşmasını tamamlamasının ardından, Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Bölge, İl, ilçe Başkanları, ayrı ayrı Ramsey işçilerine seslendiler. 13 ayrı ilden Ramsey işçilerinin mücadeleleri için toplantıya katıldıklarını açıklayan başkanlar; bulundukları illerde bulunan Ramsey­Kip mağazaları önünde eylem yapacaklarını , "mağazada satılan ürünleri üreten işçiler, sendikalı oldukları için işten atıldı, buradan alışveriş yapmayın" mesajı içeren pankart açacaklarını deklare ettiler. Haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını dile getirdiler.

Ramsey işçileri ise; 'işçiyiz haklıyız kazanacağız','susma sustukça sıra sana gelecek', 'işçilerin birliği kazandıracak', ramsey önünde her yerde eylem' 'sendika hakkımız engellenemez','sloganlarıyla haklarını alana kadar mücadele edecekleri mesajını verdiler.

Ayrıca toplantıda sendikamız hukuk müşaviri Av. Mustafa Avcı tarafından işçiler hakları konusunda ve devam eden örgütlenme süreciyle ilgili bilgilendirildiler.

Ramsey işçileri Genel Başkanımız Murat İnanç'a ve yönetim kurulu üyelerine, örgütlenme aşamasında görev üstlenen, mücadele veren yetkililere çiçek takdim ettiler. Sendikamızın yılbaşı hediyesi olarak üyeleri için yaptırmış olduğu çay bardakları Ramsey işçilerine dağıtılması ile toplantı son buldu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Karabük'te Ramsey-Gürmen İçin Dayanışma Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da 20 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi İzmir'de yakalandı
    12:23 Aydın'da 20 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi İzmir'de yakalandı

    Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 20 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi olarak aranan kişi, İzmir'de yakalandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi, 2004 yılında Ayhan Begig'in tabancayla öldürülmesine ilişkin aranan K.Ü'nün (44) İzmir'de olduğunu belirledi. Ekipler, belirlenen adrese operasyon düzenledi. Gözaltına alınan K.Ü, Aydın'a getirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, hakimlikçe tutuklandı.

  • Gediz'de Polisler Motosiklet Avında
    12:21 Gediz'de Polisler Motosiklet Avında

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde polis ekipleri, plakasız ve kasksız motosiklet sürücülerini denetlemek amacıyla sıkı takibe aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Gediz'in dört bir yanında motosiklet avına çıkarak gerekli denetimleri gerçekleştiriyor. Sürücülerin plakasız ve kasksız olarak motosiklet kullanmamaları ve gerekli tedbirlere uyulması konusunda uyarılar yapılıyor.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor
    12:20 Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor

    Keçiören Belediyesi, ilçedeki 51 mahallede bahar temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak, cadde ve kaldırımları süpürüp yıkayarak vatandaşlara temiz ve sağlıklı bir yaşam ortamı sunmayı hedefliyor. Ayrıca, Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sanatoryum Hastanesi ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de temizlik çalışmaları yapılarak vatandaşlar için sağlıklı alanlar oluşturuluyor.

  • Bitlis'te düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi
    12:19 Bitlis'te düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi

    Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, Tatvan ilçe kırsalında toprağa gömülü halde bir AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 353 adet fişek, telsizler ve diğer yaşam malzemeleri ele geçirildi. Delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza altına alınırken, diğer malzemeler ise imha edildi. Güvenlik güçleri, bölge halkının desteğiyle terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir.

  • Kuşadası'nda Hanutçuluğa Karşı Önemli Adımlar Atıldı
    12:18 Kuşadası'nda Hanutçuluğa Karşı Önemli Adımlar Atıldı

    Kuşadası ilçesindeki kruvaziyer turizminin önemli sorunlarından biri olan hanutçuluğun önlenmesi amacıyla 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde önemli bir adım atıldı. İlçe Danışma Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda, mal ve hizmet satmak için yerli ve yabancı turistleri rahatsız eden iş yerlerine yönelik ciddi tedbirler alındı.

  • Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor
    12:18 Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda vatandaşların teveccühü ile Belediye Başkanı olarak seçilen Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Mazbata alım töreninden itibaren bugüne kadar yoğun bir ziyaretçi akını ile karşılaşan Belediye Başkanı Necdet Akel, başkanlık makamında vatandaşların tebriklerini kabul ediyor.

  • Efeler Belediyesi Çöp Konteynerlerini Yıkayıp Dezenfekte Ediyor
    12:16 Efeler Belediyesi Çöp Konteynerlerini Yıkayıp Dezenfekte Ediyor

    Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin olarak yaptıkları çöp toplama ve çevre temizliği çalışmalarının yanı sıra ilçe genelindeki çöp konteynerlerini de yıkayıp dezenfekte ediyor. Çevre dostu uygulamalarla ilçenin yaşam kalitesini artırmaya odaklanan Efeler Belediyesi, çevre kirliliğini azaltırken halk sağlığına da önem veriyor.


Advertisement