Rapor: 2015 Samsung'un Yılı Olacak! - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: 2015 Samsung'un Yılı Olacak!

Rapor: 2015 Samsung\'un Yılı Olacak!

Yeni bir analist raporu Koreli şirketin başarılı olacağını öne sürüyor.

29.01.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Samsung son zamanlarda zemin kaybetmeye başladı. Xiaomi gibi gelişmekte olan akıllı telefon üreticileri Samsung'un Asya'daki nüfuzunu kısmen yemeye devam ediyor. Koreli şirket kalabalık mobil pazarda ipi göğüslemek için yeni yollar üstünde çalışıyor.


Şimdi tüm gözler Galaxy S6'nın üstüne çevrildi. Şu zamana kadar söylenen iddialar Galaxy S6'nın premium ve istenilen özellikleri sunan bir telefon olacağını gösteriyor. Metal kasa, hızlı arayüz birçok kullanıcı tarafından geri dönüşümlerde dile getirilen, Samsung'tan istenilen özellikler. Bazı analistlere göreyse Galaxy S6 Samsung'a çok fazla kazanç sağlamayacak. 2014'te başlayan düşüşü beklendiği gibi toparlamayacak. Buna rağmen bomba bir öngörü raporu 2015'i Samsung'un yılı olacağını belirtiyor. İşte yeni yorumlar ve tahminler...


Samsung'un yükselişi


Jefferies & Co.'dan analist Sundeep Bajikar Samsung ve pazardaki etkisiyle ilgili dikkat çekici yorumlarda bulundu (Aşağıdaki grafikte özetlenmiş şekilde gözüküyor). Bajikar, Koreli şirketin bu sene Xiaomi'ye karşı bir tedavi sağlayacağını düşünüyor.



Başka bir deyişle Samsung, son dönemlerde Xiaomi tarafından kazanılan topraklarını yani pazar oranını yeniden geri alacak. Hatta oranını daha da yükseltebilir. Analist Samsung'un yüksek fiyattan dolayı Xiaomi'ye karşı pazar payını kaybettiğine inanıyor. Bajikar'a göre Samsung esnek ekran teknolojisi ve gelişmiş 14 nm işlemcilerle (Uygulama işlemcisi/Sistem çipi) durumu tersine çevirecek. Bu teknolojilerle birlikte yeni form faktörleri de Samsung'un Asya pazarını yeniden keşfetmesini sağlayacak.


Galaxy S6'nın iki kenarının da kavisli şekilde gelmesi bekleniyor. En azından Galaxy S6 Edge adında başka bir modelin daha piyasaya sürüleceği söyleniyor, bu zaten uzun zamandır bildiğimiz bir bilgi. Tescilli akıllı telefon araştırmasına göre Samsung Galaxy Note Edge'e karşı tüketicilerin görüşü olumlu. Ayrıca başka bir anket sonucunda kullanıcıların kavisli veya esnek ekranlı cihazlarla ilgilendiği ortaya çıktı. Kısaca esnek ekrana karşı ilgi yüksek. Samsung, Galaxy S6 Edge aracılığıyla bu durumu lehine çevirebilir. Analist Samsung'un 2015/2016 gibi katlanabilir ekranları tanıtabileceğini belirtti. En ilginç iddia ise Çin merkezli tedarik zincirlerinden geldi, kaynaklara göre Koreli üretici katlanabilir ekranlar üstüne iyice odaklanmış ve çalışmalarını ilerletmiş durumda.


Neler olacağını ise ilerleyen günlerde birlikte göreceğiz. Şimdilik taptaze gelişmeler bu bilgilerle sınırlı. Ancak yeni ayrıntılar elimize geçtikçe sizlere bildirmeye devam edeceğiz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: 2015 Samsung'un Yılı Olacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Deli: Aynen samsung bitis yili olucak kesin. Ahaa deli abi demisti dersiniz. Kendi ulkesinde apple satis rekorlari kirmis :)))) 0 0 Yanıtla
  • Deli: Hic gulesim yoktu :)))))) 0 0 Yanıtla

Advertisement