Rapor: Samsung, Galaxy S7'de Esnek Ekran Kullanabilir - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: Samsung, Galaxy S7'de Esnek Ekran Kullanabilir

Rapor: Samsung, Galaxy S7\'de Esnek Ekran Kullanabilir

Koreli üreticinin yeni amiral gemisiyle alakalı planları belli olmaya başladı.

01.04.2015 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Bu aralar Samsung Display tarafında yoğun bir hareketlilik söz konusu. Şu anda Galaxy S7 için hazırlıklar devam ediyor gözüküyor. Güney Kore'den gelen son raporlar ise şirketin panel yatırımları ve S7'le alakalı bazı detayları ortaya çıkardı. Lafı daha fazla uzatmadan yeni gelişmelere birlikte bakalım.


Samsung'un aylık üretimi


Samsung görünüşe göre esnek ekranlara güveniyor ve Galaxy S7'de bu teknolojiyi kullanmak istiyor. Bildiğim kadarıyla esnek OLED panellerde cam yerine termoplastik olan poliamid (PI) kullanılır. PI panele daha fazla esneklik ve dayanıklılık verir. Öte yandan bu malzemeyi yüksek sıcaklıklarda işlemesi sorunu var.


Koreli ETNews'in isimsiz bir Samsung yetkilisine dayandırdığı haberine göre Samsung Display'in ilk yatırımı biraz gecikebilir. Çünkü Samsung'un ekran bölümünden (Samsung Display'den) öncelikli talebi ayda 8 milyon esnek panel. İsimsiz kaynak bu durumun kaçınılmaz olduğunu da iddia etti.


Yani Koreli şirket Galaxy S7 için aylık 8 milyon panel istiyor ve bu rakamları elde etmek içinse A3 tesisinin üretim kapasitesini arttırmak gerekiyor. Samsung Display de A3 tesisinin genişletilmesi ve üretim kapasitesinin arttırılması için çabalıyor. Şirketin ayrıca WRGB OLED yatırımları da var.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: Samsung, Galaxy S7'de Esnek Ekran Kullanabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement