Ray" Tartışması - Son Dakika
Güncel

Ray" Tartışması

Ray" Tartışması

Çantalarını x-ray cihazından geçirmek istemeyen avukatlar basın açıklaması yaptı.

06.03.2013 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çantalarını x-ray cihazından geçirmek istemeyen avukatlar basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından adliyeye çantalarını x-ray'dan geçirmeden girmeye çalışan grup ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı

Haber-Kamera: Arzu KAYA İstanbul DHA

Anadolu Adalet Sarayı'na girişlerde çantalarını x-ray cihazından geçirmek istemeyen avukatlar basın açıklaması yaptı. Kartal Hukukçular ve Çağdaş Hukukçular Derneği'ne bağlı yaklaşık 50 avukat, polisler ve özel güvenlik görevlileri tarafından kötü muameleye maruz kaldıklarını belirtti.

'BAŞSAVCI VEKİLİNİN TALİMATI"

Grup adına basın açıklamasını okuyan avukat Mehmet Ümit Erdem, adliyede sorunlarla boğuştuklarını belirtti.

Türkiye'nin hiçbir adliyesinde çanta araması dayatmasının olmadığını ifade eden Erdem, 'Başsavcı ile yapılan görüşmelerde sorunun çözüleceği belirtilmesine rağmen her görüşme sonrasında Başsavcı vekili Savaş Kırbaş tarafından polislere ve özel güvenliklere 'çantasını x-ray'dan geçirmeyen avukatları adliyeye sokmayın, gerekirse fiilen engelleyin' talimatları verilerek avukatlar tartaklanmaktadır" dedi.

AVUKATLAR VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ARASINDA TARTIŞMA

Avukatların çanta aratmaması konusunda direnmeleri üzerine bu sabah başsavcılık tarafından bir basın açıklaması yapıldığını belirten Erdem, 'Avukatların iki kapıdan serbestçe geçebilecekleri belirtilmiştir. Adliyenin üç ana girişinden biri olan, bürolarımızın olduğu bu kapıdan halen avukatlar sokulmamaktadır. Bu kapıdan da diğer yargı görevlileri gibi serbestçe geçiş hakkımızı kullanmak istiyoruz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından çantalarını x-ray'dan geçirmeden adliyeye giren avukatlar içeride yine güvenlik görevlileri ile tartıştı. Adliye içerisinde cep telefonu ile çekim yapan sivil polisin ismini öğrenmek isteyen avukatlar, polis hakkında adliye içinde çekim yaptığı gerekçesiyle tutanak tutmak istedi. Bunun üzerine avukatlar ile polis ve özel güvenlik arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement