Real'den Fırtına Dönüşü: 3-1 - Son Dakika
Spor

Real'den Fırtına Dönüşü: 3-1

Real\'den Fırtına Dönüşü: 3-1

El Clasico'da 4. dakikada geriye düşen Real Madrid, ikinci yarıda fırtına gibi esti ve 3-1'lik skorla rakibinin yenilmezlik serisine son verdi.

25.10.2014 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

La Liga'nın 9. haftasında oynanan El Clasico büyük heyecana sahne oldu. Santiago Bernabeu'daki mücadelede gülen taraf 3-1'lik skorla Real Madrid oldu. Barcelona, bu sezon ligdeki ilk mağlubiyetini böylece aldı.

FIRTINALI İLK YARI

Maça hızlı başlayan taraf Barcelona oldu. Henüz 4. dakikada gelişen hızlı akında sağ kanattan ilerleyen Suarez'in ters kanada açtığı pası Neymar, göğsüyle kontrol ett. Carvajal ve Pepe'den sıyrılan Brezilyalı yıldız, yay üzerinden sağ ayağıyla şutunu çekip, topu köşeden ağlara yolladı, 0-1.

Ancak Real Madrid, bu golün ardından hemen reaksiyon gösterdi. 6. dakikada Carvajal'in uzun pasında ceza sahasında hareketlenen Benzema, dar açıdan sağ ayağıyla aşırtma denedi. Bravo'yu geçen top az farkla auta gitti. 10. dakikada Sol kanattan kullanılan taç atışı sonrasında topu alan Marcelo, sıfıra inip kale ağzına ortasını yaptı. Benzema hareketlense de gol dokunuşunu yapamadı ve top arka direğe açıldı. Bir dakika sonra ise sol kanattan Ronaldo'nun yaptığı ortayı kafayla tamamlayan Benzema'nın vuruşunda top üst direkten geri geldi. Boşta kalan topu yine Fransız oyuncu tamamladı ama bu sefer de direkten seken top auta gitti.

Barcelona, bu akınları savuşturduktan sonra yeniden rakip kaleye gitmeye başladı. 23. dakikada sağ kanatta topla buluşan Suarez, kale ağzına enfes bir orta kesti. Messi ayağını uzatıp vuruşunu yaptı ama açıyı çok iyi kapatan Casillas, topu korrnere çelmeyi başardı. 28'de ise sağ kanatta topla buluşan Suarez, kale ağzına enfes bir orta kesti. Messi ayağını uzatıp vuruşunu yaptı ama açıyı çok iyi kapatan Casillas, topu korrnere çelmeyi başardı.

Real Madrid, aradığı eşitlik sayısı için 34. dakikada büyük bir fırsat yakaladı. James'in pasında soldan sıfıra inen Marcelo'nun ortasını Pique elle kesince hakem penaltı noktasını tereddütsüz gösterdi ve Barça'lı oyuncuya sarı kartını çıkardı. Topun başına geçen Cristiano Ronaldo, Bravo ve topu ayrı köşelere göndererek bu sezon Barcelona'nın yediği ilk golü kaydetti, 1-1.

İlk yarıda başka gol olmayınca soyunma odasına eşitlikle gidildi.

REAL VİTES ARTIRDI

İkinci yarı başlar başlamaz Real Madrid'in baskısı da başladı. Topa sahip olmayı başaran ev sahibi ekip, hızla rakip kaleye giderek tehlikeler yarattı.

Maçta dengeyi bozan gol 50. dakikada geldi. Kroos'un kornerden ceza sahasına yaptığı ortayı penaltı noktası üzerinde bomboş kalan Pepe kafayla tamamladı ve takımını öne geçirdi, 2-1. 56'da Barcelona skora denge getirmeye çok yaklaştı. Soldan sıfıra inen Neymar'ın geriye çıkardığı topu savunma uzaklaştırdı. Boşta kalan topu Mathieu, sol ayağıyla sert bir şut çekerek tamamladı. Casillas, 90'a doğru giden topu uzanarak kornere çelmeyi başardı.

Ancak Real Madrid, farkı artırmakta gecikmedi. 61'de sol çizgide Iniesta, Mascherano'yla çarpışınca topu alan Isco, Ronaldo'ya pasını verdi. O da bekletmeden James'i gördü. James, geriden gelen Benzema'ya ara pasını verdi. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Benzema, tek vuruşla uzak direğin dibinden topu ağlara yolladı, 3-1.

Bu golden sonra Barça risk aldıkça, Real Madrid, rakip savunmanın arkasında boşluklar buldu. 70'te orta alanda Busquets'ten topu kapan Kroos, hızla ceza alanına yöneldi ve sağındaki Isco'ya pasını çıkardı. Isco'nun geriye çıkardığı topu gelişine bir şutla tamamlayan Benzema oldu ancak sonuç alamadı. 80'de ise Barça gole yaklaştı. Alves'in derinlemesine pasında ceza sahasına giren Pedro, Pepe'den sıyrılmayı başardı. Ancak kademeye giren Ramos, topu kaptı ve tehlikeyi savuşturdu.

Kalan sürede başka gol olmadı ve üç puan Real Madrid'in oldu. Başkent ekibi bu sonuçla 21 puanla lider Barça'nın ensesine yapıştı. Barcelona ise 22 puanda kaldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Real'den Fırtına Dönüşü: 3-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement