Real'i Arda Turan Yıktı: 1-2 - Son Dakika
Spor

Real'i Arda Turan Yıktı: 1-2

Real\'i Arda Turan Yıktı: 1-2

İspanya'nın ilk derbisinde Atletico, Arda Turan'ın oyuna girmesiyle Bernabue'dan galip ayrıldı.

13.09.2014 23:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kral Kupası'nda rakibine boyun eğen Real Madrid, ligde de Atletico Madrid'e 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

Atletico Madrid maçın hemen başında Tiago ile 1-0 öne geçerken Real Madrid'in golü penaltıdan Ronaldo ile geldi. Maç beraberliğe doğru uzanıyordu ki milli futbolcu Arda Turan oyuna girdi, attığı golle takımına 3 puanı getirdi.

ATLETICO ATTI REAL YAKALADI

İki ekibinde kontrollü başladığı maçta Real Madrid ilk dakikalarda çok topa sahip olsa da Atletico Madrid, kornerden yakaladığı pozisyonda 1-0 öne geçti. Maçtaki ilk korneri 10. dakikada kazanan Atletico'da Koke müthiş ortaladı, ön direğe koşu yapan Tiago, kafayla topu ağlara gönderdi: 0-1

İlk kornerde çalışılmış pozisyonla bulan Atletico, 16'da yine kornerden çok etkili oldu. Koke'nin ortasında ilk golü atan Tiago, yine kafayı vurdu, dönen top Mandzukic'in önünde kaldı ama Pepe, Hırvat futbolcuya izin vermedi.

Ev sahibi Real Madrid ilk golün şokunu üstünden attıktan sonra oyunun tek hakimi olmaya başladı. İlginçtir sağ kanatta yer alan Gareth Bale ile maça ortada başlayan Ronaldo, aynı kanatta etkili olmaya başladı. 23. dakikada Cristiano Ronaldo ceeza sahası dışında yerde kaldı. Topun başına James, Ronaldo ve Gareth Bale üçlüşü geçti. Herkes Ronaldo'yu beklerken Bale müthiş bir şut attı ama Moya mükkemel çıkardı.

1-0 geride olan Real Madrid'de direksiyonu eline aldı. 24. dakikada ceza sahasında topla buluşan yıldız isim, Godin tarafından yerde kaldı ve Lahoz penaltıyı verdi! Penaltıyı alan Ronaldo 26'da düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1

MOYA DEVLEŞİYOR!

Oyun üstünlüğünü eline alan Real Madrid, beraberlik golünün ardından Benzema ile etkili geldi fakat Fransız yıldız çok kötü kontrol edince Moya topa sahip oldu. İlk yarının son beş dakikasına girilirken Cristiano Ronaldo sağ kanattan ortaladı, Benzema çok iyi vurdu ama günün başarılı isimlerinden Moya gole izin vermedi.

İlk yarının geriye kalan dakikalarında pozisyon olmayınca iki ekip soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Ev sahibi Real Madrid ilk yarıda oyun üstünlüğünü %66'ya %34 ile elinde tutmuştu fakat ikinci yarıya Atletico Madrid daha kontrollü başladı.

Maçın büyük bölümünde sağ kanadını kullanan Real Madrid, 58'de James ile etkili geldi ama Kolombiyalı'nın ortasında Garet Bale etkisiz bir kafa vuruşu yaptı.

ARDA SİNYALİ VERDİ VE ATTI!

Devre arasında ısınmayan milli futbolcu Arda Turan, maçın 61. dakikasında Koke'nin yerine oyuna girdi.

Oyuna girdikten sonra sol kanatta görev alan Arda, sonradan oyuna giren Griezmann'ın pasında soldan çalımladı müthiş şut attı ama top az farkla auta çıktı. Bu pozisyonun hemen ardından Juan Fran'ın ortasında Arda kafaya çıktı ama Ramos uzaklaştırdı. Golün sinyalini veren 75'te sahneye çıktı ve takımını öne geçirdi. Yine Griezmann'ın yerden yolladığı topta Raul Garcia es geçti, top Arda'ya geldi ve milli futbolcu düzgün bir vuruşla Bernabeu'yu susturdu: 1-2

Geriye düşen Real Madrid risk alsa da Atletico Madrid, Kral Kupası'nda mağlup ettiği rakibini Arda Turan'ın da attığı golle 2-1 yenerek puanını7'ye yükseltti.

Geçtiğimiz hafta Sociedad'a farklı kaybeden Real Madrid, üst üste ikinci yenilgisini aldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Real'i Arda Turan Yıktı: 1-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement