Real'in Söndürdüğü Yıldızlar... - Son Dakika
Spor

Real'in Söndürdüğü Yıldızlar...

Real\'in Söndürdüğü Yıldızlar...

Sporcope Dış Haberler - Finansal gücü, başarılarla dolu tarihi, sıra dışı oyuncuları ile Real Madrid, futbolda cazibe merkezi konumunda.

25.01.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sporcope Dış Haberler - Finansal gücü, başarılarla dolu tarihi, sıra dışı oyuncuları ile Real Madrid, futbolda cazibe merkezi konumunda. Dünya üzerindeki futbolcuların çok büyük bir kısmı Madrid ekibini düşlese de, Mor Menekşeler'e gittikten sonra kariyerleri baş aşağı giden futbolcuların sayısı da azımsanmayacak derecede.

İşte Madrid ekibinde işleri bir türlü rayına oturtamayan 10 futbolcu:

1- Thomas Gravesen

Thomas Gravesen, 14 Ocak 2005'te 2,5 milyon sterlin karşılığında Real Madrid'e transfer oldu. Premier Lig'de Everton ile geçirdiği 5 yılda ligin yıldız oyuncularından biri olmayı başardı.

Real Madrid'de orta sahayı toparlaması ve yıldızlara yardım etmesi için alınan Gravesen'in fiziksel mücadeleye dayalı oyunu İspanyol seyircileri memnun etmeye yetmedi.

2006 yılında göreve gelen Fabio Capello, Danimarkalı oyuncunun bir idmanda Robinho'ya sert bir müdahalede bulunmasının ardından oyuncunun durumunu gözden geçirmeye başladı. Galatasaray ile de adı sık sık transfer dedikodularına karışan Gravesen, Celtic'in yolunu tuttu ve bir süre de eski kulübü Everton'da kiralık olarak forma giydi. Danimarkalı orta saha oyuncusu 2008 yılında futbola veda etti.

01Gravesen

2- Julien Faubert

2009'da ara transfer döneminde Madrid ekibinin en tartışılan hamlelerinden biri West Ham'ın Fransız oyuncusu Julien Faubert'ti. Real Madrid, 1,5 milyon sterlin bedelle kiralanan Faubert'in sezon sonu satın alma opsiyonunu da anlaşmaya dahil etse de, Fransız futbolcu için işler istediği gibi gitmedi.

Sağ bek ve sağ açık olarak da oynayabilen çok yönlü oyuncu, Madrid ekibi için sadece iki maçta forma giyebildi. Faubert'in Madrid macerasında akıllarda en çok yer eden olaylar ise; izin günü olduğunu düşünüp idmanı kaçırması ve Villarreal maçında yedek kulübesinde uyuyakalması oldu. 2012/2013 sezonunda Türkiye'de Elazığspor forması da giyen Fransız oyuncunun şu an bir kulübü bulunmuyor.

julien-faubert-a-joue-au-real-madrid-il-venait-en-pret-de-west-ham-apres-une-hecatombe-de-blesses-a-madrid-en-2009-il-a-joue-deux-matches_61974_wide

3- Jonathan Woodgate

2004 yılında Newcastle United'dan transfer edilen Jonathan Woodgate, ilk sezonunda sakatlıklar nedeniyle Real Madrid formasını terletemedi. Takımıyla çıktığı ilk maçta ise taraftarları etkilemenin çok uzağında kaldı.

Eylül 2005'te oynadığı Athletic Bilbao maçında kendi kalesine bir gol atan ve iki sert müdahaleyle oyun dışı kalan İngiliz futbolcu, bitmek bilmeyen sakatlıklarıyla zamanla gözden düştü.

Middlesbrough formasıyla İngiltere'ye geri dönen defans oyuncusu, Tottenham Hotspur ve Stoke City takımlarında da oynadı. Şimdi 34 yaşında olan Woodgate, İngiltere Championship liginde oynuyor.

jonathan-woodgate-ex-real-madrid-player_yarjyx05yixs1c7sl865xkf1w

4- Royston Drenthe

Feyenoord'dan transfer edilen ve dönemin geleceği en parlak oyuncuları arasında gösterilen Royston Drenthe, Madrid ekibinde 5 yıl geçirdi. Bu süre içinde 2 kez kiralık olarak takımdan ayrılan Drenthe, şu anda Birleşik Arap Emirlikleri'nde Baniyas SC forması giyiyor.

Ağustos 2007'de Sevilla'ya çok güzel bir gol atan ve taraftarları umutlandıran Drenthe, bu golden sonra beklenenleri veremedi ve kariyeri düşüşe geçti.

2014/15 sezonunda Kayseri Erciyesspor formasını da terleten Drenthe, 11 maçta 3 gol 1 asist yapsa da Kayseri ekibinin küme düşmesine engel olamamıştı.

Real+Madrid+v+Malaga+La+Liga+TzGdhCmNrxIx

5- Elvir Baljic

Boşnak oyuncu Baljic, 1999 yılında 26 milyon euro karşılığında Madrid yolunu tutarken, ödenen bonservis bedeli taraftarları çok şaşırtmıştı. Türkiye'de Bursaspor ve Fenerbahçe formalarıyla göz dolduran bir performans sergileyen Baljic, Madrid ekibinde aynı etkiyi yaratamadı.

Baljic, Madrid'de az sayıda maça çıksa da Şampiyonlar Ligi'ni kazanan kadroda bulundu. Boşnak futbolcu, Fenerbahçe ve Rayo Vallecano takımlarına kiralandıktan sonra 2002'de Galatasaray formasıyla Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Daha sonra Konyaspor, Ankaragücü ve İstanbulspor takımlarında da oynayan Baljic, 2008'de futbolu bıraktı.

elvir-balic-ex-real-madrid-player_a18lh2iyvjbb1ga5ac631wz6l

6- Jerzy Dudek

Polonyalı file bekçisi Liverpool'da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu tattıktan sonra 2007'de Real Madrid'in yolunu tuttu.

İspanya'da Casillas'ın arkasında kalan ve dört yılda toplam 12 maça çıkabilen Dudek, genellikle Copa Del Rey maçlarında kullanıldı ve 2011'de kariyerini sonlandırma kararı aldı.

dudek

7- Antonio Cassano

2000'lerin başlarında Roma formasıyla ün kazanan ve attığı gollerle Serie A'da dikkat çeken Antonio Cassano, 2006 yılında Real Madrid'in yolunu tuttu.

Cassano ilk maçında 3 dakika içinde golü buldu ve Madrid kariyerinin en parlak gününü yaşadı. Daha sonra kilo problemleri yaşayan ve o dönem Madrid ekibi tarafından belirlenenden fazla olan her gram için ceza ödeyen İtalyan oyuncu, Fabio Capello ile girdiği ağız dalaşı sonrası istenmeyen adama dönüştü. Bitmek bilmeyen sakatlıklarının ardından 2008'de İtalya'ya dönen Cassano, kariyerini çeşitli takımlarda sürdürdü.

AntonioCassano

8- Emerson

Puma lakaplı oyuncu Real Madrid serüveni sadece bir yıl sürdü. Gremio, Bayer Leverkusen, Roma ve Juventus formalarıyla çeşitli liglerde başarılı performanslar göstermeyi başaran Emerson, İspanya'da da şansını denemek istedi.

İlk sezonunda takım La Liga'yı kazanmayı başarsa da, teknik direktör Fabio Capello Emerson'un performansını eleştirdi. Bu durum sonrasında Juventus'a geçen Emerson, daha sonra Milan ve Santos'ta geçirdiği sezonların ardından futbol kariyerini sonlandırdı.

emerson

9- Gabriel Heinze

2007'de Real Madrid'e 8 milyon sterlin karşılığında transfer olan Gabriel Heinze, kariyerinde Valladolid, Sporting, Paris Saint-Germain ve Manchester United formalarını terletmişti. Özellikle İngiliz ekibinde çok başarılı performans gösteren Arjantinli defans oyuncusu Madrid'de varlık gösteremedi ve buradan Fransa'nın Marsilya takımına transfer oldu.

Daha sonra kariyerine başladığı Newell's Old Boys'a geri dönen Heinze, futbol hayatını bu takımda sonlandırdı.

Real+Madrid+v+Racing+Santander+La+Liga+3WQSfFP2kdUx

10- Kaka

Milan'da gösterdiği performansla taraftarların gözünde kahraman statüsüne yükselen Brezilyalı Kaka, 2009 yılında Real Madrid'in yolunu tutmuş ve Zidane'ın ardından dünyanın en pahalı oyuncusu olmuştu.

Brezilyalı oyuncunun İtalya'daki günleri onu dünyanın en iyi futbolcularından biri yapsa da, İspanya günleri Madridlilerin beklentilerinin çok uzağındaydı. Madrid'de 4 sezon geçiren Kaka, daha sonra Milan'a bedelsiz olarak geri döndü.

Milanlı taraftarlar Brezilyalının dönüşünden müthiş bir heyecan duysa da ikinci Kaka-Milan birlikteliği, ilki kadar görkemli olmadı. Kısa bir süre sonra MLS takımlarından Orlando City'le anlaşan Kaka, bir dönem Sao Paulo'ya da kiralandı.

Real Madrid's Kaka celebrates his goal during their Champions League Group D soccer match against Ajax Amsterdam at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, December 4, 2012. REUTERS/Juan Medina (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER TPX IMAGES OF THE DAY)

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Real'in Söndürdüğü Yıldızlar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement