Recep Donat, Şiir Kitabının Gelirini Hayır Kurumlarına Bağışladı - Son Dakika
Yerel

Recep Donat, Şiir Kitabının Gelirini Hayır Kurumlarına Bağışladı

Recep Donat, Şiir Kitabının Gelirini Hayır Kurumlarına Bağışladı

AĞRI (İHA) – Ağrı’nın Patnos ilçesindeki Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan Recep Donat, ‘Mavi Es Yüreğime’ ismini verdiği şiir kitabının gelirini hayır kurumlarına bağışladı.

21.05.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Patnos ilçesindeki Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan Recep Donat, 'Mavi Es Yüreğime' ismini verdiği şiir kitabının gelirini hayır kurumlarına bağışladı.

Açıklamalarda bulunan Donat, duygularını ve düşüncelerini daha çok şiir ve diğer edebi türlerle ifade ettiğini ve aklına gelen mısraları not kağıtlarına döküp daha sonra şiir haline getirdiğini söyledi. Recep Donat, "Doğayı ve insanları çok seviyorum. Uzun zamandır deneme, mektup ve şiir yazıyorum. Bazen hiç umulmadık vakitlerde hissettiklerimi ve düşündüklerimi yazıya döküyorum. Bir zaman sonra bunları kitaplaştırma ve insanlarla paylaşma düşüncesi oldu. Zaten birçok insan bu geçici yaşamda kalıcı bir eser bırakmak ister. Ben de naçizane bir eserim olsun istedim. Bu fikrin ortaya çıkmasında da telkinler taşıdım sürekli, yazdıklarımı okuyanlar da 'yayımlamalısın' diyorlardı. Neticede nasip oldu ve kitabım 'Mavi Es Yüreğime' piyasaya çıktı. Kitap piyasaya çıkmadan önce de madem beni mutlu edecek bir durum içinde bulunuyorum dedim o zaman benimle birlikte bazı kesimler de mutlu olsun diye kitaptan kazanılan gelirleri hayır kurumlarına ve ihtiyaç sahiplerine bağışlamak istedim. Kitap şu an iyi satıyor ve satıştan bir miktar gelir elde ettik. Bu gelirlerin bir kısmını LÖSEV'e, bir kısmını Tohum Otizm Vakfı'na bağışladık, geri kalan kısmını ise ihtiyaç sahibi ailelere bağışladık. Bir miktar daha gelir elde etme imkanımız var, inşallah onları da dağıtmaya devam edeceğiz. Ayrıca nasipse mayıs ayında da 'Mavi Es Yüreğime' adlı şiir kitabım ikinci baskıya girecek. Birçok arkadaş kitap konusunda bana destek oldu, hayırların dağıtılmasına vesile oldular. Buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Recep Donat, Şiir Kitabının Gelirini Hayır Kurumlarına Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement