Reçeteyle Egzersiz - Son Dakika
Yerel

Reçeteyle Egzersiz

Reçeteyle Egzersiz

Hareketsiz yaşam ve yanlış beslenme sonucu çocuk ve yetişkinlerde giderek artan obeziteye karşı Mamak Belediyesi harekete geçti.

25.12.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hareketsiz yaşam ve yanlış beslenme sonucu çocuk ve yetişkinlerde giderek artan obeziteye karşı Mamak Belediyesi harekete geçti.

"Sağlıklı yaşam ve beslenme reçetesi" semineri ile aile merkezlerinden yararlanan üyeler bilinçlendirildi. Yeşilbayır ve Abidinpaşa Aile Merkezi'nde düzenlenen seminerde kadınlara Beslenme ve Egzersiz Uzmanı Serkan Çağrı Akçataş tarafından obezite ile mücadele aktarıldı. Bütün kadınların sağlıklı beslenip egzersiz yaparak, sporu hayat tarzı haline getirmelerinin faydalarını anlatan Akçataş, hareketsiz yaşamın olumsuz etkilerinden de söz etti.

Şekerli ve yağlı besinler, şişmanlığın neden olduğu hastalıklar, obezitenin tedavisinde kullanılan yöntemler ve egzersizlerin önemi konusunda bilgilendirilen kadınlara seminer sonrasında yağ ve vücut analizi yapıldı. Üyelerden gelen sorular da cevaplandırıldı. Sağlıklı ve kaliteli yaşama adım atmak için yaşam tarzına ve vücut tipine uygun beslenme programı uygulamanın gerekli olduğunu belirten Akçataş, "İnsanın en kıymetli serveti sağlığıdır. Beslenmede herkes için tek bir yol geçerli değildir. Bu nedenle her kişinin beslenme çözümü de kendisine özel olmalıdır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Reçeteyle Egzersiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement