Referandum Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Referandum Çalışmaları Devam Ediyor

Referandum Çalışmaları Devam Ediyor

AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Hacı Abdi ve Küçük Mustafa Paşa mahallelerinde ev toplantısı düzenlendi.

12.03.2017 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Hacı Abdi ve Küçük Mustafa Paşa mahallelerinde ev toplantısı düzenlendi.

AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Hacı Abdi ve Küçük Mustafa Paşa Mahallesinde ev toplantısı gerçekleştirildi. Burada yapılan konuşmalarda, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumun önemine dikkat çekilerek, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin Türkiye'nin geleceği açısında büyük önem taşıdığı belirtildi. Toplantıda konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, temel amaçlarının insana hizmet olduğunu belirterek, "AK Parti iktidarı ve belediyeleri olarak kuruluş felsefemiz insana hizmet, Hakka hizmet. Bu iki kelimeyi kendimize düstur edindik. Bazı mahallelerimizde sıkıntılar olabilir. başta Büyükşehir Belediyemiz Olmak üzere Malatya genelinde iki bin kilometre civarında asfaltlama yapmışlardır. Hakeza Battalgazi Belediyemiz bin kilometreye yakın, beş yüzün üzerinde asfaltlama yapıldı. Emin olun başkanımızda biraz sonra size ifade edecek. Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerlerimiz hizmet alma açısından biraz daha geri kalmış. Oralara önceliği vermemiz gerekti. Emin olun birçok bahçe yolumuz bile şu an asfaltlanmış durumda. Başkanımızla gezdiğimizde başkanımızın talimatı, nerede bir ev varsa oraya kadar yolun açılıp asfaltlanması lazım. Bu çalışmaları yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz" dedi.

"Türkiye'de en üst seviyedeyiz"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Battalgazi ilçesine büyük hizmetler kazandırdıklarını belirterek, "Bu mahalleler bizim mahallemiz. Mahallelerde yaşayan insanlar bizim insanımız. Mahallelerimiz ne kadar temiz ve tertipli olursa, mahallede yaşayan insanımız o kadar rahat eder. Biz mahallede yaşayan insanımızın rahat yaşaması için gayret ve çaba gösteriyoruz. Biz hedef olarak dedik ki bizim mahallelerimizin, sokakları, evlerin avlusundan daha temiz olacak dedik. Şu anda temizlik konusunda Türkiye'de en üst seviyedeyiz. Belediye olarak sadece mahalle bazlı değil, tüm Malatya bazlı hizmet edecek ve tüm insanlarımızı kapsayacak daha büyük hizmetler yapıyoruz. Mesela Yeşil Kuşak Projesi diye tabir ettiğimiz ve Türkiye'ye rol model olan şehrin merkezinde iki yüz dönümlük bir yerin çalışmasına başladık. Şu anda Atatürk Kız Lisesini biz yapıyoruz. Ağustos ayında Atatürk Kız Lisesi yeni yerine taşınacak, o bölge stadyum da dahil, Hürriyet Parkından Hizmet Binasını yaptırdığımız DSİ'ye kadar yeşil alan statüsüne geçecek. Diğer taraftan size daha iyi hizmet vermek için mucur tesisini kurduk. Asfalt tesisleri kurduk ve üretime başladık. Bir taraftan tarihi ve kültürel varlıkların ayağa kaldırılması, bir taraftan vatandaşımıza yeni hastaneler yapılması noktasında ki Eski Devlet Hastanesi de yıkıldı biliyorsunuz. Yeni Hastane çalışmaları devam ediyor. Diğer taraftan bölgeye hitap edebilecek engelli merkezinin ihalesi yapıldı 10 Mart itibariyle. Üç gün sonra Yaşam ve Spor Merkezinin ihalesi yapılacak. Şifalı su olan İspendere ile ilgili milyonluk yatırımlar yaptık onların çalışmaları devam ediyor. Bir taraftan Çınar Parkın yapımı bitti. Bunlar genel anlamda değerlendirdiğiniz zaman bir belediyenin bir dönemde yapacağı hizmetler değildir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir belediye bir dönemde bir tane hizmet binası yapmamıştır. Ama biz bir dönem bile değil sadece 11 ayda hem de iki tane hizmet binasını yaptık. Bunların her birinin kapalı mekanı 40 bin metre karedir" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Referandum Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement