Referandumda Vatandaşlara Yardımcı Olacak Kitap Çıktı - Son Dakika
Güncel

Referandumda Vatandaşlara Yardımcı Olacak Kitap Çıktı

Referandumda Vatandaşlara Yardımcı Olacak Kitap Çıktı

Referanduma sayılı günler kala Türkiye’nin gündemine oturan başkanlık sistemi ve yeni anayasa ile ilgili Ramazan Onur Erim’in kaleme aldığı “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” isimli kitabın tanıtımı yapıldı.

06.03.2017 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Referanduma sayılı günler kala Türkiye'nin gündemine oturan başkanlık sistemi ve yeni anayasa ile ilgili Ramazan Onur Erim'in kaleme aldığı "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" isimli kitabın tanıtımı yapıldı.

Son günlerde sıkça tartışma konusu olan başkanlık sistemi ve yeni anayasa ile ilgili Ramazan Onur Erim'in kaleme aldığı "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" isimli kitap Four Seasons Otel'de tanıtıldı. Tanıtım toplantısına, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ramazan Onur Erim ve çok sayıda davetli katıldı. Protokol konuşmaları ile başlayan tanıtım toplantısında yeni başkanlık sistemi ve anayasanın eskiden olan sorunları nasıl çözeceği anlatıldı. Ayrıca 16 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in MGK toplantısında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e anayasa kitapçığı fırlatmasının ülkeye neler kaybettirdiğinin üzerinde duruldu. Konuşmaların ardından Erim, yazdığı kitabı imzalayarak katılımcılara takdim etti.

"Bugünkü yönetim sistemi devlet mekanizmasına fitneyi davet eden bir sistemdir"

Çocukluk arkadaşının ilk kitabının tanıtım toplantısında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Bugünkü yönetim sistemi devlet mekanizmasına fitneyi davet eden bir sistemdir, eğer öyle olmasaydı Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü birbirine düşmezdi. Devletin en üst düzeyindeki başbakanlarını, bakanlarını kazığa oturtmak ile tehdit eden komutanlar vardı. Emrinde olması gereken başbakana cumhurbaşkanına posta koymaya kalkan bürokratlar vardı. İşte bu sistem o sorunları çözmüş olacak. ABD 200 küsur yıllık bir devlet 45'inci başkan ile yönetiliyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti 94 yıllık bir devlet bugün 65. hükümet tarafından yönetiliyor. Yani hükümetlerin ortalama ömrü bir buçuk yıldan az" şeklinde konuştu.

"Anayasa kitapçığının fırlatılması gençliğimin büyük bir kısmını çaldı"

Bundan 16 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e anayasa kitapçığı fırlatmasının vatandaşların 8 yılını çöpe attığını dile getiren Ramazan Onur Erim, "Anayasa kitapçığının fırlatılması gençliğimin büyük bir kısmını çaldı, emeğimi heba etti. Bu maalesef dışarıdan gelen bir şey ile ağır bir ekonomik kriz ile olmadı. Bunu şu an çok iyi idrak ediyoruz ki iki tane şahsın birbiriyle olan ilişkisinden dolayı çıktı. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra ülkemizin ve milletimizin vereceği en önemli karardır" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Referandumda Vatandaşlara Yardımcı Olacak Kitap Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement