"Referansım Allah'tır" Diyen Aday Sahtecilik Suçundan Mahkum Olmuş - Son Dakika
Güncel

"Referansım Allah'tır" Diyen Aday Sahtecilik Suçundan Mahkum Olmuş

"Referansım Allah'tır" sloganıyla AK Parti Malatya milletvekili aday adayı olan Ebuzer Aydın'ın resmi belgede sahtecilik suçundan hüküm giydiği ortaya çıktı.

05.03.2015 23:41  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim çalışmalarında "Referansım Allah'tır" sloganını kullanan AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Ebuzer Aydın'ın resmi belgede sahtecilik suçundan hapis cezasına mahkum olduğu ortaya çıktı.

Malatya'dan yayın yapan yerel gazete Malatya Yenigün'ün haberine göre Ebuzer Aydın'ın 2011 yılında resmi belgede sahtecilik suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası ile cezalandırıldığı ortaya çıktı. 2002 ve 2004 yılları arasında Malatya'da yerel bir televizyon kanalında yönetici olan Ebuzer Aydın başkalarının yerine imza attırarak kanalın hisse devrini gerçekleştirdiği için hapis yattı. Malatya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 30 Mayıs 2011 günü sona eren 2008/735 dosya nolu davanın kararına göre, sanık Abuzer Aydın'ın atılı suçu işlediği sabit görülerek 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası ile cezalandırıldı.

1 YIL 11 AY HAPİS YEDİ

Verilen kararda, "Dosya bir bütün olarak incelendiğinde, sanık Abuzer Aydın'ın Sena Radyo TV ajansında yöneticilik yaptığı dönemde sahte toplantı tutanakları düzenlettirmek suretiyle amcasının oğlu olan diğer sanık A.A.'ya hisse devrini gerçekleştirdiği, diğer sanık A.A.'nın ise; olayı bilmesine rağmen hisse devirlerini kabul ettiği, sanık Abuzer Aydın'ın sahte hisse devirlerini kendisinin askerde ve cezaevinde bulunduğu dönemlerde amcasının oğlu olan sanık A.A.'ya muvazaalı olarak devrettiği, her iki sanığın muvazaalı bir şekilde suça konu belgeleri sahte olarak düzenledikleri tüm sanıkların eylemlerine uyan 765 sayılı TCK 342/1, 80 maddeleri gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi gerekmiş olup aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur" ifadeleri yer aldı.

Kararın hüküm bölümünde ise sanıklara 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verildiği belirtilirken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına ve cezanın ertelenmesine karar verildiği kaydedildi.

İşte o belgeler:

İşte o afiş:

"Referansım Allah\'tır" Diyen Aday Sahtecilik Suçundan Mahkum Olmuş
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Referansım Allah'tır' Diyen Aday Sahtecilik Suçundan Mahkum Olmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (81)

  • ne yazsan bos: Biriside diyor ya ben allahtan baskasina hesap vermem diye. 21 12 Yanıtla
  • Bir adam: Bütün dalaverecililerin ortaklaştığı nokta AKP. Tesadüf değil herhalde? HDP'de böyle bir şey gördünüz mü? 12 18 Yanıtla
  • 23 Zaza : Biri Demiş herkes AKP düşmanı Ne bekliyorsunuz Allah'la kandırsınlar , Hırsızlık yapsınlar , Elde ne var ne yok satsınsınlar , Askerinin başına çuval geçirtsin, İsrail'in vatandaşını vurmasını izlesin ,Topraklarını bırakıp kaçacaksın , Suriye uçağını düşürecekler bakacaksın. Kendi toplumunu ayıştıracaksın sana oy veren Zaza ve Kürt leri kale almayıp PKK köpeklerini muhatap alacaksın ! Sonra bizde seni seveceğiz öylemi AKP senin sevenin %10 cahilliğinden , kandığından geri kalanıda AKP gibi münafık olduğundan seviyor böyle inanıyorum artık 16 14 Yanıtla
  • mahşer günü: akpye oy verenler en az o hırsızlar kadargünahkardır cehennemde birlikte yanacaklar allah yardımcıları olsun 9 16 Yanıtla
  • 23 Zaza : Artık bu AKP li münafıklar için yazacak birşey kalmadı yazası gelmiyor insanın mide bulantısı bir hal içine giriyorum. 19 3 Yanıtla
  • 23 Zaza : Biri Demiş herkes AKP düşmanı Ne bekliyorsunuz Allah'la kandırsınlar , Hırsızlık yapsınlar , Elde ne var ne yok satsınsınlar , Askerinin başına çuval geçirtsin, İsrail'in vatandaşını vurmasını izlesin ,Topraklarını bırakıp kaçacaksın , Suriye uçağını düşürecekler bakacaksın. Kendi toplumunu ayıştıracaksın sana oy veren Zaza ve Kürt leri kale almayıp PKK köpeklerini muhatap alacaksın ! Sonra bizde seni seveceğiz öylemi AKP senin sevenin %10 cahilliğinden , kandığından geri kalanıda AKP gibi münafık olduğundan seviyor böyle inanıyorum artık 6 15 Yanıtla
  • Serhatli: Ak parti yeridir 19 2 Yanıtla
  • Allah Islah Etsin.: Kirli Ağzınızla Allah ın Adını Bari Zikretmeyin Bu Ülkeyi Kimi Atatür'ü kullanarak Soydu Kimiside Din İman Allah Kuran Kitap Diye Dinden Soğuttunuz be 21 0 Yanıtla
  • umut: moda oldu dini kullanarak milleti sömürmek halk gereken cevabı vermesini bilir 20 0 Yanıtla
  • Poseidon: Tam akp ye uygun bir milletvekili profili.başarılar şimdiden 19 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement