Rehabilitasyon Çalışmaları Amacına Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Rehabilitasyon Çalışmaları Amacına Ulaştı

Rehabilitasyon Çalışmaları Amacına Ulaştı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Milli Ağaçlandırma Seferberliği” kapsamında, ağaçlandırma faaliyetlerini artırarak devam eden Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Karaisalı’da geçmiş yıllarda yaptığı rehabilitasyon çalışmalarının neticesini aldı.

25.09.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Milli Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında, ağaçlandırma faaliyetlerini artırarak devam eden Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Karaisalı'da geçmiş yıllarda yaptığı rehabilitasyon çalışmalarının neticesini aldı.

Özellikle Kızıldağ Şefliği'nin Meydan mevkiindeki proje uygulamaları kayda değer biçimde sonuç verdi. Silvikültür Şubesi Mühendisleri Harun Başeğmez ve Selma Haydar tarafından sık sık kontrol edilen sahalar verimsiz ve bozuk vasıflarından kurtularak verimli hale dönüştürüldü.

Aynı mevkide gelir getirici türlerden ceviz ağaçlandırması yapılan bir sahada inceleme yapan Şube Müdürü Mazhar Telli, alınan başarının gelecekte çeşitli fonksiyonel hizmetleri görecek ormanların oluşturulmasına teknik ve sosyal alt yapı oluşturacağını belirtti. Yine aynı yerdeki Karaçam-Sedir rehabilitasyon sahasında bizzat köylüler tarafından yetiştirilen fidanlarla yapılan ağaçlandırma çalışmalarının yüzde 100 oranında başarı göstermesi yetkilileri fazlasıyla sevindirdi.

2014 yılının sedirde bol tohum yılı olması sebebiyle rehabilitasyon sahalarında kullanılacak olan toplanmış sedir kozalaklarını da inceleyen Silvikültür Şubesi mühendisleri, yörede yapılacak çalışmalarla; köylülere istihdam imkanı sağlanırken, dikilen gelir getirici türler ile ekonomik katkı sağlanacağını ve sosyal sorunların çözümünün kolaylaşacağını ifade ettiler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rehabilitasyon Çalışmaları Amacına Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement