Rehabilitasyon Öğrencilerinden El Beceri Sergisi - Son Dakika
Güncel

Rehabilitasyon Öğrencilerinden El Beceri Sergisi

Engelli ve otizmli öğrencilerin el becerilerinin yer aldığı sergi, törenle açıldı.

19.04.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli ve otizmli öğrencilerin el becerilerinin yer aldığı sergi, törenle açıldı.

Okmeydanı Perpa Ticaret Merkezinde, Özel Güngören Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde öğrenci ve velilerin katıldığı ücretsiz el beceri kursuna vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Uzman öğretmenler Ayşen Öger, Nebahat Yer, Uzman Psikolog Tuğçe Küçük eşliğinde düzenlenen el beceri kursunda, engelli, otizmli öğrencilerle velileri ahşap boyama, seramik boyama, cam eşya boyama, hat sanatı, kumaş boyama, dikiş kursu, yapay çiçek çalışmaları yaptı.

Serginin, öğrenci ve velilerin yeteneklerini ortaya çıkarıp aile bütçelerine yararlı olmak için açıldığını belirten Ayşen Öger, engelli insanları topluma kazandırmak için çalışma yaptıklarını anlattı.

Özel Güngören Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve Uzman Psikolog Tuğçe Küçük ise toplumda dışlanan, soyutlanan ve yalnızlaşan engelli insanları topluma kazandırmak ve üretken hale getirmek için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Küçük, "Bu kapsamda sergi toplumumuzda farkındalık yaratma adına önemli bir yere sahip. Vatandaşlarımız sergiye büyük ilgi gösteriyor. Hepimiz aslında engelli adayıyız. Bu kapsamda faydalı çalışmalarımız inşallah sürecek." dedi.

Rehabilitasyon merkezinin kurucusu Özgür Duyar da otizmli ve engellilere yardım ve sosyal hizmetlerin çok kutsal olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"2011'den beri engelliler yararına birçok faaliyet gerçekleştirdik. Ayrıca devletimizin katkılarıyla tedavi amacıyla rehabilitasyon merkezlerine getirilen insanların topluma faydalı, ekonomiye katkılı hale getirilmeleri için tıbbi ve sosyal etkinlikler yapılmaktadır. Bu sayede yıllarca saklanan ve toplum içine çıkamayan aileler için büyük sıkıntı olarak görülen bedensel, zihinsel ve otizmli öğrencilerin toplumla kaynaşmasını, el becerileriyle hem kendilerini kanıtlamaları hem de aileleriyle bütçelerine faydalı olmaları sağlanmıştır. Öğrencilerimiz ve ailelerinin katıldığı el beceri kurslarında ortaya çıkan ürünler sergilenerek insanlara toplumun bir parçası olduklarını göstermişlerdir. Hayata artık daha sıkı sarılıp ailelerine yük olmamaktan kurtulmuşlardır. Özürlü birey diye bir şey yoktur, eğitimsiz engelliler vardır. Biz burada birçok çocuğa eğitim veriyoruz. Sadece engelliye değil, ailelerine de eğitim vermekteyiz."

Sergide el becerisi ürünü sergilenen Mehmet Kılıç ise serginin çok anlamlı olduğunu ve sergideki ürünleri çok beğendiğini belirterek, "Ürettiklerimizi sizler için sergilerken, bir sıcak tebessümünüzle sizleri yanımızda görmek bizi mutlu eder." dedi.

23 Nisan'a kadar açık kalacak sergideki ürünlerden elde edilen gelir engelli ve otizmli çocuklar için kullanılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rehabilitasyon Öğrencilerinden El Beceri Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement