Rekabet Kurulu Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Kurulu Kararları

Rekabet Kurulu, Enformasyon Reklamcılık ve Filmcilik San. ve Tic. AŞ'nin (CNBC-e) tam kontrolünün, Discovery Medya Hizmetleri Ltd. Şti.

10.09.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rekabet Kurulu, Enformasyon Reklamcılık ve Filmcilik San. ve Tic. AŞ'nin (CNBC-e) tam kontrolünün, Discovery Medya Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul tarafından, CMC İletişim Bilgisayar Reklam ve Danışmanlık Hizmetleri San. Tic. AŞ' nin tek kontrolünün Uluslararası Çağrı Merkezi Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine onay verildi.

Peninsula İstanbul Holdings AG ve Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ teşebbüsleri tarafından Peninsula İstanbul Otel İşletmeciliği AŞ üzerinde eşit oranda hissedarlık yapısı ile ortak girişim kurulması işlemine izin veren Kurul, Assan Bilişim AŞ, İspak İzmit Sıvı Paketleme San. ve Tic. AŞ ve Kibar Sigorta Aracılık Hizmetleri AŞ'nin, Sicpa Assan Ürün Güvenliği San. ve Tic. AŞ'deki paylarının tamamının Sicpa Finance SA tarafından devralınması işlemini de uygun buldu.

Kurul'dan, CNBC-e'nin tam kontrolünün Discovery Medya Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından devralınması işlemine de izin çıktı.

Rekabet Kurulu, Pozitron Medya Holding AŞ hisselerinin tamamının ve tek kontrolünün Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ tarafından devralınması, Callpex Çağrı Merkezi ve Müşteri Hizmetleri AŞ ile Bin Çağrı Hizmetleri AŞ'nin belli oranda hissesinin Webhelp SAS tarafından devralınması işlemlerine onay verdi.

Mitsubishi Heavy Industries Limited iştiraki olan Mitsubishi Agricultural Machinery Co. Ltd. şirketinin hisselerinin Mahindra & Mahindra Limited tarafından devralınarak Mitsubishi Agricultural Machinery Co. Ltd. üzerinde ortak kontrol tesis edilmesi işlemine izin veren Kurul, Kawasaki Heavy Industries Ltd. tarafından kontrol edilen KCM Corporation'ın kontrolünün Hitachi Construction Machinery Co. Ltd. tarafından devralınması işlemini de onayladı.

Grup muafiyetleri

Kurul tarafından OMV Petrol Ofisi AŞ, Tuzla Petrol İnş. Turizm Ticaret Ltd. Şti, Altacan Petrol Ticaret Ltd. Şti. ve Tuzla Belediyesi arasındaki 7 Haziran 2006 tarihli intifa sözleşmesi, 1 Ağustos 2006 ve 12 Mart 2012 tarihli bayilik sözleşmelerinden oluşan dikey anlaşmanın 30 Ocak 2015 tarihinden itibaren 5 yıl süre ile "2002/2 sayılı Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği" kapsamında grup muafiyetinden yararlandığına karar verildi.

HSBC Bank ile Euler Hermes Sigorta AŞ arasında 1 Temmuz 2013 tarihinde imzalanan "Acentelik Sözleşmesi" ile 7 Ocak 2015 tarihinde imzalanan "Ek Protokol"ün de  Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği kapsamında grup muafiyetinden yararlanması kararlaştırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurulu Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement