Rekabet Kurulu'ndan, Aks Televizyon ile Show Bağlantılı Varlık Hisselerinin Ciner'e Devrine İzin - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Kurulu'ndan, Aks Televizyon ile Show Bağlantılı Varlık Hisselerinin Ciner'e Devrine İzin

Rekabet Kurulu\'ndan, Aks Televizyon ile Show Bağlantılı Varlık Hisselerinin Ciner\'e Devrine İzin

Rekabet Kurulu, Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon A Rekabet Kurulu, Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon A.Ş.tarafından, Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik ve Show bağlantılı varlıklara ait hisselerin tamamının devralınması işlemine izin...

26.06.2013 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rekabet Kurulu, Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon A Rekabet Kurulu, Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon A.Ş. tarafından, Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik ve Show bağlantılı varlıklara ait hisselerin tamamının devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurumu, Kurul kararlarını açıkladı. Kurul tarafından alınan kararlar çerçevesinde Otomotiv Sanayii Derneğinin üyeleri ve kamuoyuyla paylaşmak istediği üretim verilerinden bir ay öncesine ait alt kırılım ve model bilgisi içermeyen firma ve marka bazındaki üretim ve fabrika satış bilgilerinin paylaşılmasına bireysel muafiyet tanındı.

Yapı Kredi Bankası A.Ş. ile Yapı Kredi Emeklilik A.Ş. ve Yapı Kredi Sigorta A.Ş. arasında akdedilen hayat ve hayat-dışı sigorta sözleşmelerine bireysel muafiyet verildi.

Kurul, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının Yeditepe Beynelmilel Otelcilik Turizm ve Ticaret A.Ş.'de bulunan yüzde 26 oranında hissesinin muhtemel alıcılardan 1. Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından devralınması işleminin, 2013/2 sayılı Tebliğ kapsamında olmadığını, 2. Aksoy Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığını karara bağladı.

-AKS TELEVİSYON'UN CİNER'E DEVRİNE İZİN-

Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon A.Ş. tarafından, Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik A.Ş. ve Show bağlantılı varlıklara ait hisselerin tamamının devralınması işlemine izin verildi.

Kurul'dan Yıldız Holding A.Ş. ve Şok Marketler Ticaret A.Ş. tarafından DiaSA Dia Sabancı Süpermarketler Ticaret A.Ş.'nin tüm hisselerinin Distribuidora Internacional de Alimentación S.A., Dia Portugal Supermercados Sociedade Unipessoal Lda, Twins Alimentación S.A.U., Pe-Tra Servicios a la Distribución S.L.U. ve Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.'den devralınması işlemine izin çıktı.

George Fischer Ltd. tarafından, yüzde 90 oranında hissesinin devralınması suretiyle Hakan Plastik Boru ve Profil San. Tic. A.Ş. üzerinde Zafer Karadeniz ve Ahmet Karadeniz ile birlikte ortak kontrol tesis edilmesi işlemine izin çıktı.

Kurul'dan, Still GmbH tarafından, Arser A.Ş.'nin yüzde 51 oranında hissesinin Arkas Holding A.Ş.'den devralınması işlemine izin verildi.

Kurul'un aldığı diğer kararlar şöyle:

"-Allianz SE tarafından, Yapı Kredi Sigorta A.Ş. ve Yapı Kredi Emeklilik A.Ş. hisselerinin Yapı Kredi Bankası A.Ş., Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yapı Kredi Faktoring A.Ş.'den devralınması işlemine izin verildi.

-ACTERA grubunun kontrolünde bulunan Kronos S.a.r.l. tarafından, Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. ve Kamil Koç Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş.'nin tüm hisseleri ile Batı Anadolu Terminal İşletmeciliği Ltd. Şti.'nin yüzde 70 oranında hissesinin devralınması işlemine izin verildi.

-The Commercial Bank of Qatar tarafından, Alternatifbank A.Ş.'nin yüzde 70.84 oranında hissesinin Anadolu Endüstri Holding A.Ş. ve grup şirketlerinden devralınması işlemine izin verildi.

-Gestamp Automoción S.A.'nın Kuzey ve Güney Amerika'daki bazı iştiraklerinin, Mitsui & Co, Ltd. ve Gestamp Automoción S.A. ortak girişimine dönüştürülmesi işlemine izin verildi.

-Behr GmbH & Co. KG'nin, MAHLE Grubu ve BWK GmbH ortak kontrolünden MAHLE Grubunun tam kontrolüne geçmesi işlemine izin verildi.

-Wilmar International Limited'in iştiraki Newbloom Pte. Ltd. tarafından, %53,74 hissesinin Noble Resources Pte. Ltd.'den devralınması suretiyle, Noble Plantations Pte. Ltd.'nin ortak girişime dönüştürülmesi işlemine izin verildi." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurulu'ndan, Aks Televizyon ile Show Bağlantılı Varlık Hisselerinin Ciner'e Devrine İzin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement