Rekabet Kurulunda Sözlü Savunma - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Kurulunda Sözlü Savunma

Rekabet Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu ile Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ'nin sözlü savunmasını aldı.

03.11.2014 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rekabet Kurulu, haklarında soruşturma yürütülen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ'nin (Digiturk) sözlü savunmasını aldı.

Rekabet Kurumundaki sözlü savunma toplantısı, Kurum Başkanı Nurettin Kaldırımcı başkanlığında yapıldı. Toplantıda, şikayetçi Doğan TV Digital Platform İşletmeciliği AŞ ve hakkında soruşturma yürütülen TFF ile Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ yetkilileri ve avukatları hazır bulundu.

Soruşturma heyeti, TFF ile Digiturk arasında 2 1 Mayıs 2012'de imzalanan 2015-2016 ve 2016-2017 Futbol Sezonu Yayın Hakları Sözleşmesi ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti için soruşturma açıldığını bildirdi. Heyet, yapılan inceleme, tespit ve değerlendirmeler sonunda TFF ile Digiturk arasında imzalanan sözleşmenin, mevcut durumda 4054 sayılı kanunun 5. maddesi hükmünde yer verilen şartları taşıması nedeniyle anılan kanunun 4. maddesinin hükümlerinin uygulanmasından muaf tutulması ve kanunun 16. maddesi çerçevesinde idari para cezası uygulanmasına yer olmadığı kanaatine ulaşıldığını belirtti.

Doğan TV Digital Platform İşletmeciliği AŞ adına konuşan avukat Şahin Ardıyok, açık, belirgin ve zamanında alınacak bir Rekabet Kurulu kararının sadece D-Smart'ı değil, yeni ihalenin zamanlaması bakımından TFF'yi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından satış süreci devam eden Digiturk'ü, mali sıkıntı içinde olan kulüpleri ve maç yayınlarını izleyen futbol severlerini rahatlatacağını söyledi.

Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem de "Türk futbolunun yayıncısı olmak, bizim ticari anlamda bir avantaj sağlamaktan ziyade sorumluluğumuz haline geldi" dedi.

Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 18 Kasım 2014'te açıklayacak, karar bu tarihten önce alınırsa Rekabet Kurumunun internet sitesinden duyurulacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurulunda Sözlü Savunma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement