Rektör Aslan Trt Okul'a Konuk Oldu - Son Dakika
Güncel

Rektör Aslan Trt Okul'a Konuk Oldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, TRT Okul kanalında yayınlanan 'Rektörler Anlatıyor' programında, üniversite hakkında bilgi verdi.

13.07.2013 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapacağı tercihle yaşamına yön verecek olan gençlere, sahip oldukları seçenekleri tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen ve canlı olarak yayınlanan 'Rektörler Anlatıyor' programına katılan Rektörümüz Prof. Dr. İrfan ASLAN, Üniversitemizin akademik birimleri ve kent hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin doğuya açılan kapısı Ağrı'da bulunan üniversitenin akademik ve öğrenci sayısındaki artış ile fiziki yapılaşma bakımından 5 yılda 20 yıla eşdeğer bir gelişme gösterdiğini belirten Prof. Dr. ASLAN, devlet üniversitesi olmasına karşın bir işadamı tarafından desteklenmesinin üniversite için önemli bir avantaj olduğunu söyledi.

Üniversitede 6 Fakülte, 2 Enstitü, 6 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 6 Araştırma Merkezinin bulunduğu aktaran Rektörümüz Prof. Dr. İrfan ASLAN, özgür üniversite parolası ile öğrencilerin fikirlerini özgürce paylaşabileceği bir ortam hazırlandığını, bunun da öğrencilerin özgüvenlerinin gelişmesine olumlu yönde etki ettiğini kaydetti. 320 akademisyenin yaklaşık 10 bin öğrenciye eğitim verdiği Üniversitemizin, fiziki gelişim konusunda önemli bir mesafe aldığını ifade eden Prof. Dr. ASLAN, "Üniversitemize ismini veren değerli iş adamı, eğitim gönüllüsü Sayın İbrahim Çeçen Beyin kurduğu IC Vakfı ile işbirliği içerisinde, üniversiteyi ilk 5000'de tercih eden en yüksek puanlı ilk öğrencilerimize yaklaşık 1000 TL karşılıksız burs verilerek öğrencilere önemli bir ekonomik katkı sağlanmaktadır. Geçtiğimiz eğitim – öğretim döneminde 1000 öğrencimize bu kapsamda burs verildi. Burs desteği bundan sonra da devam edecektir' diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rektör Aslan Trt Okul'a Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement