Rektör Doğru 2015 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Rektör Doğru 2015 Yılını Değerlendirdi

Rektör Doğru 2015 Yılını Değerlendirdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, yıllık projelerini değerlendirdi.

15.01.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, yıllık projelerini değerlendirdi.

BEÜ toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başlan Rektör Doğru, son yıllarda yükselen öğrenci sayılarına değindi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, yüzde 84'lük bir doluluk oranı ile 8 bin 106 öğrenci sayısına ulaştıklarını söyledi. Doğru, üniversitede 364 akademik, 273 idari personel olmak üzere toplamda 637 personelle hizmet verdiklerini dile getirdi.

Yapımı devam eden inşaatları da değerlendiren Doğru, "11 bin metrekare kapalı alana sahip otoparkımızın yüzde 36'sı tamamlandı. 5 bin 700 metrekare alana hangar inşa edildi, yüzde 80'i de tamamlandı. 13 bin 500 metrekare alana inşa edilecek olan yemekhane inşaatında da yüzde 30'luk bir ilerleme kaydedildi. 24 bin metrekare alana kurulacak olan meslek yüksekokulu kompleksinde de yüzde 20'lik bir gerçekleşme sağlandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, çevre düzenlemesi, Tatvan Meslek Yüksekokulu inşaatı devam ediyor. Enstitü binamız tamamlandı. Açık spor kompleksi ve atletizm parkuru inşaatına başladık. Yüzde 15'lik bir gerçekleşme sağlandı. Bu inşaatlarımızı önümüzdeki inşaat sezonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Üniversitemiz Türk tarihi ve kültürü ile ilgili başarılı çalışmalarından dolayı Valeh Hacılar Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı tarafından 2014 Yılı Türk Dünyası Hizmet Ödülü'ne layık görüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve üniversitemiz arasında imzalanan protokol ile yürütülen 'Kentsel Dönüşüm Alanlarının Belirlenmesi ve Senaryo Afetlerin Oluşturulması İçin Yerel Yönetimlerin Verilerinin Kullanıldığı Coğrafi Bilgi Sistemi Tabanlı Otomasyon Sisteminin Oluşturulmasının Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi' kapsamında 'Akıllı Kentler- Bulut Kent Bilgi Sistemi' tanıtım toplantısı düzenlendi. Üniversitemiz tarafından düzenlenen 5. Kariyer Günleri ve Bahar Şenlikleri 21 Mayıs Perşembe günü Geleneksel El Sanatları sergisinin açılışının ardından merkezi konferans salonunda başlayarak 22 Mayıs Cuma günü sona erdi" dedi.

Doğru, çeşitli çalıştay ve konferanslara da katıldıklarını ifade ederek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki üniversite rektörleriyle gerçekleştirdiği toplantıya katıldık. Ayrıca 28 Aralık Pazartesi günü Gölbaşı Vilayet Evi'nde düzenlenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 78. Olağan Genel Kurulu'na katıldık. Burada yönetim kuruluna seçildim" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Doğru 2015 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement