Rektör Gül STK'larla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Rektör Gül STK'larla Buluştu

Rektör Gül STK\'larla Buluştu

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

24.09.2016 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

DÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Tanışma ve Buluşma Toplantısı"nda konuşan Rektör Gül, üniversite ve Diyarbakır'ın hak ettiği yerde olmadığını belirterek, "Üniversitemiz ve şehrimizi bir bütün olarak düşünüp iyi bir yere getirmek durumundayız. Bunun için de gerek üniversite, gerek sivil toplum kuruluşları, gerek sanayi camiası olsun, el ele vererek kadim şehrimizi ve üniversitemizi hak ettiği yere taşımalıyız" dedi.

Bir ulusun temel ekonomik hedefinin vatandaşlarına yüksek bir yaşam standardı sağlamak ve bunu daha da yükselterek sürdürmek olduğunu kaydeden Gül, "Bunu başarma yeteneği, amorf bir kavram olan, rekabet edebilirliğe değil, ulusal kaynakların kullanılmasındaki verimliliğe bağlıdır. Bu verimlilik te üniversite, sanayi işbirliği ve STK'larla kurulacak sağlam temellere dayanır" diye konuştu.

Yaptığı araştırmalarla üniversitenin, sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgileri ürettiğini kaydeden Gül, elde edilen temel ve teorik bilgilerin üretime dönüştürülmesinin en önemli araçlarından birinin üniversite-sanayi işbirliği olduğunu vurguladı. Gül, "Bu noktada Dicle Üniversitesi olarak siz değerli STK kuruluşları ile bir araya gelerek gelecekte yürütmeyi planladığımız projelerin şekillenmesinde sizlerin de aktif bir rol alarak Diyarbakır'ımızın gelişim sürecinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme inancımdır" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Rektör Gül STK'larla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement