Rektör Kılıç: Hukuk Önünde Herkes Eşittir - Son Dakika
Güncel

Rektör Kılıç: Hukuk Önünde Herkes Eşittir

Rektör Kılıç: Hukuk Önünde Herkes Eşittir

Nevşehir hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, kadın ve erkeğin yaratılış gereği biyolojik olarak eşit olmayabileceğini, ama hukuk önünde eşit konumda bulunduğunu söyledi.

10.03.2016 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, kadın ve erkeğin yaratılış gereği biyolojik olarak eşit olmayabileceğini, ama hukuk önünde eşit konumda bulunduğunu söyledi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde 'İslam ve Kadın' ile 'Toplumsal Cinsiyet ve Yansımaları' konulu panel düzenlendi. Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi Beyaz Salon'da akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetlilerin hazır bulunduğu panellerin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç yaptı. Rektör Kılıç, "Benim en büyük arzum, kadın hakları konusunda bundan sonra öyle bir seviyeye gelelim ki bu konular tartışılacak bir konu olmaktan çıksın. Biz, insan haklarını, canlı ve cansız haklarını tartışalım. Kadın-erkek ayrımı yapmaksızın biz, 'insanlar nasıl iyi bir dünyada yaşayabilir' bunu araştıralım, bunu tartışalım. Herkes işin ucundan kendi gücü nispetinde tutarsa bunu başarabileceğimize eminim. Kadınlarımız bugüne kadar çok farklı konularda gündeme getirildi. İnşallah bunların sonucu, sözde kalmayarak uygulamada ve eğitimde de güzel olur" dedi.

Panele katılan gençlere de seslenen Rektör Kılıç, "Bizden sonra bu bayrak yarışında bu bayrağı bizden devralacak olan sizlere seslenmek istiyorum. Sizler, bu konuda çok önemlisiniz. Bir birey olarak lütfen 'bana ne' demeden, 'ben de olmasam ne olacak' demeden kadın-erkek ayrımı yapmadan, insan hakları adına birbirinize destek olun. Bizler için en önemlisi dediğim gibi insan haklarıdır. Çünkü yaratılış gereği biyolojik olarak eşit olmayabiliriz, ama hukuk önünde hepimiz eşitiz. İnşallah bunu net bir şekilde hep birlikte mücadele ederek görebiliriz. Bu vesileyle burada bulunan ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, tüm kadınlarımızın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bir kez daha kutluyorum" diye konuştu.

Rektör Kılıç'ın konuşmasının ardından başkanlığını Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Görkem Birinci'nin yaptığı 'İslam ve Kadın' konulu panele geçildi. Panele panelist olarak katılan Acıgöl Müftüsü Muharrem Evirgen 'İslamiyet'te Kadın' ve İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Doğan 'Dinler ve Kadın' konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Etkinliğin öğleden sonraki programında ise moderatörlüğünü NÜKÇAM yönetim kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysel Kekillioğlu'nun yaptığı 'Toplumsal Cinsiyet ve Yansımaları' başlıklı panele geçildi. Konuşmacılardan Yrd. Doç. Dr. Aysel Kekillioğlu 'Toplumsal Cinsiyet Kavramının Kadına Getirdiği Zaman ve Mekan Sınırları' hakkında, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Yolcu ise 'Toplumsal Cinsiyet ve Geleneksel Kültür' konusunda görüş açıkladı. - Nevsehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rektör Kılıç: Hukuk Önünde Herkes Eşittir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement