Rektör Kurtcephe'den Alanya'ya Üniversite Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Rektör Kurtcephe'den Alanya'ya Üniversite Müjdesi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İsrafil Kurtcephe, "Alanya'da kurulan fakültelere ve ALTSO Meslek Yüksekokulu'na tıp fakültesinin de eklenmesiyle ilçede bir devlet üniversitesi kurmanın önündeki engellerin tamamı kalkıyor" dedi.

01.02.2013 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, " Alanya'da kurulan fakültelere ve ALTSO Meslek Yüksekokulu'na tıp fakültesinin de eklenmesiyle ilçede bir devlet üniversitesi kurmanın önündeki engellerin tamamı kalkıyor" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Bakanlar Kurulu'nca onaylanan Akdeniz Üniversitesi Alanya Tıp Fakültesi'nin inşa edileceği alanı belirlemek ve ön çalışma yapmak üzere Alanya'ya geldi.

İncelemelere AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, Meclis Başkanı Mustafa Tuna, Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, Oba Belediye Başkan Vekili Yılmaz Güzel ile ALTSO Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Tıp fakültesi için Oba Belediyesi sınırları içinde belirlenen arazilerde inceleme yapan Kurtcephe, fakültenin kurulacağı yerin nihai kararını üniversitenin teknik ekibinin önümüzdeki hafta içinde yapacağı çalışmadan sonra vereceğini söyledi.

Tıp fakültesi konusunda üniversitenin senato kararını 2011 Kasım ayında ALTSO ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda aldıklarını hatırlatan Kurtcephe, Bakanlar Kurulu kararından sonra bu konuda en küçük bir tereddütün kalmadığını, uygun yerin en kısa süre içinde belirleneceğini ifade etti.

Yine Oba'da yapılan bölge hastanesi inşaatını da ziyaret eden Kurtcephe, sadece Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Antalya ekonomisine 211 milyon lira katkıda bulunduğuna dikkat çekerek, "Böylesine önemli bir yatırımın benzerini Alanya'ya kazandırma gayreti içindeyiz. Alanya ülkemizin en nadide ve güzel yerlerinden biri. Ayrıca burada çok sayıda hayırsever vatandaşımızın ülkemize örnek teşkil edecek işlere imza attığını biliyoruz. Alanya'dan aldığımız sinerji ile tıp fakültesi ve hastane binasını kısa süre içinde hayata geçirebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Kurtcephe, "Alanya'da kurulan fakültelere ve ALTSO Meslek Yüksekokulu'na, tıp fakültesinin de eklenmesiyle ilçede bir devlet üniversitesi kurmanın önündeki engellerin tamamı kalkıyor. İlk kez bir ilçede devlet üniversitesi kurulması yönünde adım adım ilerliyoruz. Alanya Devlet Üniversitesi olmasını arzu ettiğimiz bu yapının oluşması için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Görev sürem içerisinde Alanya'ya bir devlet üniversitesi kazandırabilirsem çok mutlu olacağım. Alanya bu güzelliklere layık bir şehir" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rektör Kurtcephe'den Alanya'ya Üniversite Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement