Rektör Prof. Dr. Korkmaz'dan "Uluslararası Altay Toplulukları Sempoyumunda" Önemli Uyarı - Son Dakika
Yerel

Rektör Prof. Dr. Korkmaz'dan "Uluslararası Altay Toplulukları Sempoyumunda" Önemli Uyarı

Rektör Prof. Dr. Korkmaz\'dan "Uluslararası Altay Toplulukları Sempoyumunda" Önemli Uyarı

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “Uluslararası Altay Toplulukları Sempozyumu’da Altay ve Kafkasya Bölgesi’ndeki diller ve kültürlerin günümüzdeki durumuyla ilgili önemli tespitlerde bulundu.

28.07.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Uluslararası Altay Toplulukları Sempozyumu'da Altay ve Kafkasya Bölgesi'ndeki diller ve kültürlerin günümüzdeki durumuyla ilgili önemli tespitlerde bulundu.

"Tehlike Altındaki Diller ve Kültürler Kaybolursa…"

20 - 22 Temmuz 2015 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenen sempozyuma teşrif eden KÜNİB Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz, "kaybolma tehlikesi altındaki" dillerin konuşulduğu bölgeler arasında Altay ve Kafkasya coğrafyasının da yer aldığını dile getirdi. ABD'li dil bilimcilerin dünyadaki 7 bin dil, lehçe ve şivenin yüzde 80'ine yakın bölümünün yüz yıl sonra kaybolacağına dair ciddi öngörüleri olduğunu hatırlatan KÜNİB Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz, "100 sene sonra dünyanın renklerinin yüzde 80'i kaybolacak. Paranız kaybolsa bulabilirsiniz. Apartmanlarınız yıkılsa yeniden yapabilirsiniz. Ama diller ve kültür kaybolduktan sonra onları yeniden bulmak veya inşa etmek mümkün değildir." sözleriyle, insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren önemli duruma dikkat çekti. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz, diğer milletlerin Türkiye'den daha çok "Altayistlik" faaliyetlerde bulunduğunu ve kaynak ayırdığını vurguladı.

Dünyanın Dört Bir Yanından Yüzlerce Bilim İnsanı Katıldı

Altay topluluklarının din, dil, tarih ve inanç ritüellerinin ele alındığı "Uluslararası Altay Toplulukları Sempozyumu" daha önce 2011'de İstanbul, 2013'te ise Seul'de düzenlenmişti. Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen toplantıya bu yıl Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Rusya Federasyonu, Almanya, Macaristan, Bulgaristan ve ABD'nin de bulunduğu pek çok ülkeden 150'ye yakın akademisyen katıldı. Panel-oturumlar şeklinde gerçekleştirilen sempozyum çerçevesinde bilimsel değerlendirmeler yapıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Prof. Dr. Korkmaz'dan 'Uluslararası Altay Toplulukları Sempoyumunda' Önemli Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement