Rektör Prof. Dr. Orbay: "Darbenin Her Türlüsüne Karşıyız" - Son Dakika
Güncel

Rektör Prof. Dr. Orbay: "Darbenin Her Türlüsüne Karşıyız"

Rektör Prof. Dr. Orbay: "Darbenin Her Türlüsüne Karşıyız"

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Ülkemiz, Cumhuriyet tarihinde pek çok darbe girimiyle karşılaştı.

20.07.2016 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Ülkemiz, Cumhuriyet tarihinde pek çok darbe girimiyle karşılaştı. Biz, darbenin her türlüsüne karşıyız. Ancak, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinden öte Türk tarihinde olmamış bir rezillikte, olmamış bir kara leke olarak duruyor" dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 15 Temmuz'da gerçekleşmeye çalışılan darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Darbenin her türlüsüne karşı olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, "Ülkemiz, Cumhuriyet tarihinde pek çok darbe girimiyle karşılaştı. Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Ancak 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe, Türkiye Cumhuriyeti tarihinden öte Türk tarihinde olmamış bir rezillikte, olmamış bir kara leke olarak duruyor. Çünkü Türk tarihine baktığımızda Moğolların Anadolu'yu istilasında, haçlılarla mücadelede en yakında da işgal kuvvetlerinin Anadolu'ya Polatlı yakınlarına kadar geldiğinde bile gazi meclis bombalanmamış, bombalanamamıştı. Ancak yüce Türk milleti içerisine sızmış olan asker kılıklı insanlar meclisini, kendi insanını, kendi askerine, kendi polisine silah çekecek bir alçaklığı gösterdiler. Bunu biz üniversite yönetimi olarak ajanslara düştüğü ilk andan itibaren elbette ki kınıyoruz. Böyle bir şeyin içerisinde olanların cezalarını en ağır şekilde çekmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Ankara YÖK'te gerçekleşen rektörler toplantısı sonrası TBMM'ne gittiklerini ve 4 siyasi partinin darbe girişimi konusunda kenetlendiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Orbay, "Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı da Pazartesi günü tüm üniversite rektörlerimizin ve Üniversitelerarası Kurul üyelerimizin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı da darbe girişimi lanetlendi. Ardından Gazi Meclise ziyaret gerçekleştirdik. Bizi mecliste karşılayan 4 partinin yetkilisinin hepsinin günlük yaşantılarının, siyasi eğilimlerinin farklı olmasına rağmen bu noktada kenetlenmiş olmaları bize gerçekten geleceğimize yönelik olarak umut ve gurur verdi. Üniversitemizde de 7 fakültemiz aktiftir. Bu 7 fakültemizin dekanları gönül rahatlığıyla istifalarını sundular" diye konuştu.

- Amasya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rektör Prof. Dr. Orbay: 'Darbenin Her Türlüsüne Karşıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement