Rektör Remzi Gören: Sigortacılık Sektörünü Daha Avantajlı Duruma Getireceğiz - Son Dakika
Yerel

Rektör Remzi Gören: Sigortacılık Sektörünü Daha Avantajlı Duruma Getireceğiz

Rektör Remzi Gören: Sigortacılık Sektörünü Daha Avantajlı Duruma Getireceğiz

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Mikro Prosesör Bilgisayar Programlama Şirketi, ’Üniversite-Sanayi İşbirliği’ çerçevesinde, Türkiye’de ilk defa yapılan Sigortacılık Eğitim ve İstihdam İşbirliği protokolü imzaladı.

13.11.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Mikro Prosesör Bilgisayar Programlama Şirketi, 'Üniversite-Sanayi İşbirliği' çerçevesinde, Türkiye'de ilk defa yapılan Sigortacılık Eğitim ve İstihdam İşbirliği protokolü imzaladı.

Protokol imza töreninde konuşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, yapılan anlaşmayla sigortacılık sektöründe aranan nitelikli çalışan sayısının daha da artıracağını kaydetti.

Gören, "Türkiye'de ilk defa hayata geçecek bir protokole imza atmış olmanın heyecanını yaşıyorum. Bu güzel ve anlamlı işbirliği ile Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) ve Şaphane Meslek Yüksekokulumuzda Sigortacılık eğitimi alan öğrencilerimiz; Mikro Prosesör Bilgisayar Programlama Şirketi'nin çözüm ortağı olan firmalarda istihdam edilme fırsatı bulacak.Bu protokol kapsamında Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Dalkılıç ve Şaphane Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Feyyaz Ebeoğlugil tarafından Sigortacılıkta Paket Programları ve Sigortacılık Uygulamaları Dersleri kapsamında 'Sofis Ultimate Eğitimi' verilecek. Bu derslerde başarı kriterini yakalayan öğrencilerimiz Sofis Ultimate Kullanım Sertifikası'nın sahibi olacak. Bu sertifika ile öğrencilerimiz özgeçmişlerini zenginleştirmenin yanında sigorta sektöründe aranan nitelikli çalışan olacaklar. İş bulma konusunda da avantajlı durumda olacaklar" dedi.

Dumlupınar Üniversitesi'nin Sanayi ile işbirliğine her zaman çok önem veren bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversite Sanayi İşbirliği (ÜSİB) çerçevesinde Sigorta Sektörü ile yapılan bu büyük işbirliği protokolü umarım bundan sonra da artarak devam eder ve diğer sektör temsilcilerine de örnek teşkil eder. Üniversitemiz bu anlamda bütün sektör temsilcilerine kapılarını ve imkanlarını sonuna kadar açmaktadır"

Protokol İmzalama Töreni'ne katılan Mikro Prosesör Bilgisayar Programlama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İstek, "Dumlupınar Üniversitesi ile imzaladığımız bu protokol sadece bizim için değil bütün Sigortacılık Sektörü için çok önemli. Çünkü Türkiye'de ilk defa Sigortacılık Sektörü'ne yönelik nitelikli istihdama katkı sağlayacak bir anlaşmaya imza atıyoruz. Üniversite-Sanayi İşbirliğine önem veren Dumlupınar Üniversitesi ile işbirliği yapmak bizim için ayrıca bir övünç ve gurur kaynağıdır. Bundan sonra umarım yapacağımız çalışmalar artarak devam eder" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Remzi Gören: Sigortacılık Sektörünü Daha Avantajlı Duruma Getireceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement