Rektör Yener Üsküp'te Konferansa Katıldı - Son Dakika
Yerel

Rektör Yener Üsküp'te Konferansa Katıldı

Rektör Yener Üsküp\'te Konferansa Katıldı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin düzenlediği “International Conference On Social Sciences and Humanities, Challenges: From Diversity to Synergy” Konferansına davetli olarak, Üsküp’te temaslarda bulundu.

17.05.2016 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin düzenlediği "International Conference On Social Sciences and Humanities, Challenges: From Diversity to Synergy" Konferansına davetli olarak, Üsküp'te temaslarda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Yörük, Makedonya Başbakan Yardımcısı Dr. Festim Halili, Eğitim ve Bilim Bakanı Pishtar Lutfiu, Devlet Bakanı Furkan Çako ve Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil ile görüşmelerde bulundu.

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu konferansta TÜ Rektör Yörük'e öğrencilerinin ürettiği hediyeleri ile katkılarından ötürü takdir belgesi sundu. TÜ akademisyenleri de sunumları ile kongreye katkı verdi.

KILIÇ'TAN"GAZİ EVRENOS BEY VE BALKANLAR" KONFERANSI

Öte yandan TÜ Balkan Araştırma Enstitüsü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Kılıç, Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi'nin (BAKEŞ) davetlisi olarak İskeçe'de bir konferans verdi. "Gazi Evrenos Bey ve Balkanlar" isimli konferansta Kılıç, Evrenos Bey'in Osmanlı Devleti'nin Balkanlara geçiş ve yerleşme sürecindeki önemine değinerek, Balkan kentlerinin gelişmesinde Evrenos Bey vakıflarının rolünü Evrenos Bey'in üs merkezlerinden Gümülcine, Serez ve Yenice-i Vardar örnekleri üzerinden aktardı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Yener Üsküp'te Konferansa Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement