Rektörden Genç Doktorlara: Hastayla Göz Teması Kurun - Son Dakika
Güncel

Rektörden Genç Doktorlara: Hastayla Göz Teması Kurun

Kocaeli üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bu dönem mezun olan 128 öğrenci hipokrat andını okuyark tıp mesleğine ilk adımlarını attı.

03.07.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bu dönem mezun olan 128 öğrenci hipokrat andını okuyark tıp mesleğine ilk adımlarını attı.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'ndeki Prof.Dr. Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Şükrü Hatun, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve mezun olan öğrenciler ile velileri katıldı. Vali Ercan Topaca, hekimliğin çok büyük özveri isteyen bir meslek olduğunu belirterek, "Hekimlikte hep zorluklar bir araya geliyor. Ama çok onurlu ve şerefli bir meslek. Sizleri yetiştiren öğretmenlerinize ve yetiştirip bugüne getiren ailelerinize de teşekkür ediyorum. Her şeyden önce evrensel bir mesleğe sahipsiniz. İnsan hayatının her noktasında doktor ve sağlık hizmeti vardır" dedi.

"HASTALARLA GÖZ TEMASI KURUN"

Rektör Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ise, konuşmasında mezun öğrencilere, hastalarla göz teması kurmaları gerektiğini anlatırken söyle devam etti:

"Sizler önünüze gelen hastalara MR kağıdı verip gönderen doktorlardan olmayın. Ne yapıp edip, hastalara el ve gözünüz değsin. Artık birer hekimsiniz. Buradan mezun olan öğrenciler dünyanın en güzel mesleğine sahip olan insanlar olarak buradan ayrılıyor. Sizlere Cumhuriyet'i ve yüce Türk bayrağını emanet ediyoruz. Yeni hekimleri tebrik ederek hayatlarında başarılarının devam etmesini dilerim."

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şükrü Hatun da, 128 öğrencinin zorlu eğitim ardından kendilerine güvenen birer hekim olarak mezun olduklarını ifade ederek, "Bugün mezun ettiğimiz öğrencilerle birlikte vatanımıza 1130 yeni hekim kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mezuniyet bir bitiş değil başlangıçtır. Hepinizin çok önemli bilim insanları olacağına inancım tam" diye konuştu.

Tören sonunda Tıp Fakültesi'nden mezun 128 öğrenci Hipokrat Andı'nı okuyarak ve keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Tıp Fakültesi'nde dönem birincisi Sebla Güneş, fakülte ikincisi Hasret Erkmen, üçüncüsü ise Nehime Ata oldu. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rektörden Genç Doktorlara: Hastayla Göz Teması Kurun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement