Rektörler, TBMM'yi Ziyaret Etti - TBMM Başkanı Kahraman (3) - Son Dakika
Güncel

Rektörler, TBMM'yi Ziyaret Etti - TBMM Başkanı Kahraman (3)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : TBMM Başkanı Kahraman'ın Rektörlerin TBMM'yi ziyaretinde konuşması FETÖ'den darbe girişimi -YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç ve beraberindeki rektörler, TBMM'yi ziyaret etti -TBMM Başkanı Kahraman: -"Siyasi düşüncemiz, hadiseleri ele almamız farklı olabilir ama bayrak, vatan, bütünlük, hürriyet, demokrasi deyince bir bütün halindeyiz" -"Hakimiyet herhangi bir silahlı gücün, zümrenin, ekibin elinde olamaz. Hakimiyet millete aittir.

18.07.2016 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

TBMM Başkanı Kahraman'ın Rektörlerin TBMM'yi ziyaretinde konuşması FETÖ'den darbe girişimi

-YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç ve beraberindeki rektörler, TBMM'yi ziyaret etti

-TBMM Başkanı Kahraman:

-"Siyasi düşüncemiz, hadiseleri ele almamız farklı olabilir ama bayrak, vatan, bütünlük, hürriyet, demokrasi deyince bir bütün halindeyiz"

-"Hakimiyet herhangi bir silahlı gücün, zümrenin, ekibin elinde olamaz. Hakimiyet millete aittir. Bunu kabul etmeyenler de kabul etmek zorunda kalacaktır"

-YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç:

-"Sayın Cumhurbaşkanı'nın sağlam iradesi, Meclisin, hükümetin, polisimizin, emir komuta zincirinden çıkmayan onurlu ve şerefli Türk ordusu mensuplarının, aziz Türk milletinin bu darbe girişimini bastırma hususunda gösterdiği direnç, bize gurur veriyor"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Siyasi düşüncemiz, hadiseleri ele almamız farklı olabilir ama bayrak, vatan, bütünlük, hürriyet, demokrasi deyince bir bütün halindeyiz. Hakimiyet herhangi bir silahlı gücün, zümrenin, ekibin elinde olamaz. Hakimiyet millete aittir. Bunu kabul etmeyenler de kabul etmek zorunda kalacaktır." dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığındaki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri, cübbeleriyle "akademinin milli iradeye ve demokrasiye olan inancı ve saygısını" iletmek üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret etti.

Kahraman, Saraç ve rektörleri TBMM Tören Salonu'nda kabul etti.

Kabulde, Saraç, YÖK ve Türkiye'deki bütün üniversitelerce hazırlanan ortak açıklamayı okudu.

YÖK ve üniversitelere TBMM'ye verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Kahraman, " 15 Temmuz'da ülkemiz, devletimiz bir saldırıya maruz kaldı. Bir grup hayta bir grup milli değerleri, hassasiyetleri törpülenmiş kişiler bir isyan teşebbüsünde bulundular. Şükrederiz ki akamete uğradı." ifadesini kullandı.

Yaşanan olaydan "Türkiye'de darbe yapmanın artık mümkün olmadığı" dersinin de çıkartıldığına değinen Kahraman, 15 Temmuz darbe girişiminin, Türkiye'de parlamenter sistemde yaşanan onyedinci darbe girişimi olduğunu vurguladı.

Türkiye'de daha önce yaşanan darbeler ve darbe girişimlerinin hiçbirinde Meclise dokunulmadığını, savaşlarda dahi bazı mekanların korunduğuna değinen Kahraman, Meclisin bombalanmasının hiç kimsenin aklına gelmeyeceğini ancak milletin üzerine ateş açanların Meclisi de bombaladığını bildirdi.

"Yaralar sarılırken hukuka uygun hareket edilecektir ama sorumlular gereken ölçüde ağırlıkta da cezalandırılacaklardır." diyen Kahraman, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesi Mecliste yaşananları anlattı.

Kahraman, darbe girişiminin olduğu gece Mecliste grubu bulunan dört siyasi partinin ortak imzasıyla bildiri yayınlandığını belirterek, "Siyasi düşüncemiz, hadiseleri ele almamız farklı olabilir ama bayrak, vatan, bütünlük, hürriyet, demokrasi deyince bir bütün halindeyiz. Demokrasi kültürünü yaymalıyız, içimizde özümsemeliyiz. Hakimiyet herhangi bir silahlı gücün, zümrenin, ekibin elinde olamaz. Hakimiyet millete aittir. Bunu kabul etmeyenler de kabul etmek zorunda kalacaktır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin geleceği için çalıştıklarını, manevi güç ve inançla çalıştıklarına işaret eden Kahraman, "Biz iki dünyalıyız. Öyle tek dünya, bu dünya değil. Buradaki MOBESE'ler çekiyor da Cenab-ı Hakkın MOBESE'si yok mu? Dolayısıyla bu manevi güçle, inançla yürüyeceğiz, durmak yok. Endişeye, paniğe kapılmadan daha da öteye gideceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kahraman ve beraberindeki rektörler, daha sonra TBMM Genel Kurulu salonuna girdi.

Kahraman ile birlikte divanda, İdare Amirleri AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de yer aldı. Rektörler de Genel Kurul sıralarına oturdu.

Kahraman, burada yaptığı kısa konuşmada, Meclisin bombalandığı sırada Genel Kurulda olduklarını anımsatarak, "Biz siperdeydik. Gece AK Parti, CHP ve MHP yöneticileriyle bir aradaydık. Meclis kapanmamalı, kapanmayacak. Gemilerden sadece fareler kaçar. Kaptanlar kaçmaz." dedi.

Bütün partilerle ortak bir deklarasyon da yayınlandığına değinen Kahraman, "Ne istiyorsunuz bu miletten, ne yapacaksınız? 10'dan fazla ses bombası, F-16'dan üç bomba, helikopterden sürekli ateş... Bunu Türkiye adına mı yapıyorlar? Hayır." ifadesini kullandı.

Kahraman, konuşmak isteyen rektörlere söz verebileceğini kaydetti.

Bunun üzerine YÖK Başkanı Yekta Saraç ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak birer konuşma yaptı.

Saraç, yakın zamada rektörlerin cüppelerini giyerek darbe çağırtkanlığı yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Artık YÖK ve rektörlerimiz, demokrasinin, milli iradenin yanında bulunuyor. Bu, büyük bir aşamadır. Bu musibet Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi ve daha içselleştirilmesi için güzel bir vesile olacaktır. Anayasa, kanunlara ve hukuka her zaman sahip çıkacağız. Milli iradeye saygımız sonsuzdur. YÖK başkanının oyu ile parmak basan bir çobanın oyunun aynı değerde olduğuna inanıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın sağlam iradesi, Meclisin, hükümetin, polisimizin, emir komuta zincirinden çıkmayan onurlu ve şerefli Türk ordusu mensuplarının, aziz Türk milletinin bu darbeyi girişimini bastırma hususunda gösterdiği direnç, bize gurur veriyor."

Kahraman ve rektörler, TBMM merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi, Meclisin ana binasında hasar gören kısımlarını ve bombanın düştüğü bahçedeki bölümleri gezdi.

Rektörler, cep telefonlarıyla hasar gören yerleri görüntülediler.

Rektörler, TBMM\'yi Ziyaret Etti - TBMM Başkanı Kahraman (3)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rektörler, TBMM'yi Ziyaret Etti - TBMM Başkanı Kahraman (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akçaabat'ta Meyvecilik Projesi: Çiftçilere Ücretsiz Fidan Dağıtıldı
    14:34 Akçaabat'ta Meyvecilik Projesi: Çiftçilere Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, Akçaabat Belediyesi, DOKAP ve Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen 'Meyveciliğin Geliştirilmesi' projesi kapsamında çiftçilere ücretsiz meyve fidanı dağıtıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, projenin amacının çiftçilere ekonomik getirisi yüksek ürünler yetiştirmelerine destek olmak olduğunu belirtti ve tarımsal potansiyeli en verimli şekilde kullanma kararlılıklarını vurguladı.

  • İstanbul Müftülüğü ve TDV İstanbul Şubesi, Dünya Yetimler Günü'nde çocuklara hediyeler verdi
    14:34 İstanbul Müftülüğü ve TDV İstanbul Şubesi, Dünya Yetimler Günü'nde çocuklara hediyeler verdi

    İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesi, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla düzenledikleri iftar programında yaklaşık 2 bin yetim çocuğa çeşitli hediyeler takdim etti. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 2013'te ramazanın 15. gününü Dünya Yetimler Günü olarak belirlemesinin ardından, üye ülkelerde yetimlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İstanbul Müftüsü ve TDV İstanbul Şube Başkanı Safi Arpaguş, programda katılımcılara ve hayırseverlere teşekkür etti.

  • Adıyaman Halk Eğitim Merkezi'nden Gazze'ye bebek zıbınları
    14:34 Adıyaman Halk Eğitim Merkezi'nden Gazze'ye bebek zıbınları

    Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından üretilen 10 bin bebek zıbın takımı Gazze'ye gönderilmek üzere Mersin'e doğru yola çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Adıyaman'da dikilen zıbınlar, Gazze'deki ihtiyaç sahibi bebeklere ulaştırılmak üzere Mersin Havalimanı'na dualarla gönderildi.

  • VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü, Karlı Yolları Aşarak Elektrik Arızasını Giderdi
    14:33 VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü, Karlı Yolları Aşarak Elektrik Arızasını Giderdi

    VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü ekipleri, karlı yolları aşarak ulaştıkları enerji nakil hattındaki arızayı gidererek, bölgeye elektrik verilmesini sağladı. Olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarını sürdüren elektrik arıza ekibi, vatandaşların mağdur olmaması için sahada canla başla çalışıyor. Kar ve tipi nedeniyle kırsal bölgelerde yaşanan enerji kesintilerine anında müdahale eden ekipler, kesintisiz enerji sağlamaya çalışıyor.

  • AEDAŞ, Antalya'da enerji altyapısını güçlendirdi
    14:33 AEDAŞ, Antalya'da enerji altyapısını güçlendirdi

    Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ), Antalya Merkez, Aksu, Döşemealtı, Kemer, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa'yı kapsayan bölgede enerji altyapısını güçlendirmek için yatırımlar yaptı. AEDAŞ, 128 yeni trafo merkezi kurarak enerji altyapısını güçlendirdi ve aydınlatma direkleri ile armatürleri yeniledi. Ayrıca şebeke tesisleri ve kapasite artışı için çalışmalar yapıldı. AEDAŞ, ilçelerde enerji arzını sağlamak için orta gerilim fider tesis çalışmalarına başladı ve yeraltı kablolu şebekelerin bir kısmını tamamladı. Gelecek yıllar için de planlamalar yapıldı.

  • AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın: 'Hükümetin desteği olmadan bu enkazı belediyelerin kendi imkanları kaldırma durumu söz konusu değil'
    14:33 AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın: 'Hükümetin desteği olmadan bu enkazı belediyelerin kendi imkanları kaldırma durumu söz konusu değil'

    AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, saha çalışmaları kapsamında esnaf ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Taşkın, hükümetin desteği olmadan belediyelerin bu enkazı kaldırma durumunun mümkün olmadığını belirtti.

  • Kütahya İl Özel İdaresi'ne hibe edilen kamyonlar teslim alındı
    14:32 Kütahya İl Özel İdaresi'ne hibe edilen kamyonlar teslim alındı

    Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, bir enerji üretim şirketi tarafından Kütahya İl Özel İdaresi araç parkına hibe edilecek olan 8 kamyonun ilk partisini oluşturan 4 adedinin teslim alındığını açıkladı. İkinci parti kamyonların ise Nisan ayı içerisinde araç parkına dahil olacağı belirtildi.

  • Kayseri'de 2. Bahar Dönemi Spor Okulları Kayıtları Başladı
    14:32 Kayseri'de 2. Bahar Dönemi Spor Okulları Kayıtları Başladı

    2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanı Kayseri'de, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.'nin kent genelinde 14 spor tesisinde, 14 farklı branşta spor tutkunlarına yönelik spor okullarının 2'nci Bahar Dönemi kayıtları başladı.

  • Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması
    14:31 Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması

    Kayseri'de düzenlenen iftarda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli idareciler ve memurlar bir araya geldi. İftar öncesi yapılan konuşmada, eğitimcilerin model olma ve iyi insan yetiştirme sorumluluğu vurgulandı.

  • Havza İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına eğitim verdi
    14:31 Havza İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına eğitim verdi

    Samsun'un Havza İlçe Seçim Kurulu, Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği eğitimde, ilçede görev alacak sandık başkanı ve görevlilere seçimde kullanılacak malzemeler, dikkat edilecek hususlar ve sandık kurulu üyelerinin görevleri hakkında bilgi verdi. Eğitime 146 sandıkta görevli 292 kişi katıldı ve seçim sürecinin huzur içinde tamamlanması hedeflendi.


Advertisement