Renault'dan Paris'te iki dünya prömiyeri: - Son Dakika
Otomobil

Renault'dan Paris'te iki dünya prömiyeri:

Renault, Paris'te C-segmentindeki yeni model atağının son ürünü Yeni Megane Sedan'ın dünya prömiyerini gerçekleştiriyor.

29.09.2016 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

%100 elektrikli mobilite alanında öncü ve Avrupa'nın bir numaralı elektrikli araç markası Renault, inovasyon programını ve Z.E. stratejisini (Sıfır Emisyon(1)) bir adım ileriye taşıyor. Yeni Z.E. 40 pili ile donatılan Renault ZOE artık rekor düzeyde 400 km'lik NEDC sürüş menzili sunuyor. Bu mesafe, lansmanda yer alan mevcut modelin sunduğu menzilin iki katı anlamına geliyor. ZOE'nin 400 km'lik menzili, geniş kitlelere yönelik %100 elektrikli araçlar arasında en iyisi durumunda.

Nisan 2016'da Beijing, Çin'de ilk gösterimi gerçekleştirilen Yeni KOLEOS, SUV sağlamlığı ile bir D sedan otomobilin zarafetini harmanlayarak Renault'nun lüks model serilerine bir örnek oluşturuyor. Paris Otomobil Fuarı'nda çoğu Avrupa pazarında satışa sunulacak olan yeni KOLEOS INITIALE PARIS versiyonu da tanıtılıyor. Bu model 2017 baharından itibaren Yeni KOLEOS'un diğer versiyonlarıyla ile aynı zamanda satışa sunuluyor olacak.

Diğer yandan TREZOR konsept otomobiller alanında yeni bir döngüyü temsil ediyor. Markanın gelecekteki modelleri açısından tasarım ve teknolojilere gönderme yapıyor. Sımsıcak stili ve konfor odaklı özellikleri sayesinde tamamen elektrikli bu GT, mobilitenin gelecekteki hali ve otomobile ait heyecan dolu tutkuyu bünyesinde barındırıyor.

Efsane Yeniden.. Yeni Megane Sedan:

Renault, Paris'te C-segmentindeki yeni model atağının son ürünü Yeni Megane Sedan'ın dünya prömiyerini gerçekleştiriyor. 2015 sonunda Yeni Megane HB ve 2016 Mart ayında Yeni Megane Sport Tourer'ın lansmanında sonra Yeni Megane Sedan, Megane ailesinin en yeni ve son üyesi.

Yeni Megane Sedan, Renault'nun yenilenen tasarım kimliğinin tüm özelliklerine sahip. Türkiye'de efsaneleşen Megane Sedan yeni versiyonu ile yine tüketicinin beğenisini toplayacak. Otomobilin dinamik ve ayırt edici tasarımı, dengeli oranları ve C şeklinde LED farları ile vurgulanıyor.

Yeni Megane Sedan, 7'' TFT renkli dijital ekranı, 8,7''multimedya tablet ekranı, R-LINK 2, MULTI-SENSE, Head-up Display, Eller Serbest Park Sistemi ve diğer konfor ve sürüşe yardımcı birçok teknoloji ile üst segment otomobillerin özelliklerini taşıyor. (Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Şerit Takip Sistemi, vb.)

Dünyaya Bursa'dan: Yeni Megane Sedan

Yeni MEGANE Sedan, tüm dünyada sadece Oyak Renault'da üretiliyor ve Bursa'dan dünyaya ihraç ediliyor

Yeni Renault MEGANE Sedan'ın Bursa'daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretimi için 200 Milyon Avro yatırım yapıldı. Bu yatırımlar, gerek fabrikada, gerekse tedarikçilerde yapılan yeni kalıp, ekipman ve makine yatırımları, AR-GE ve mühendislik yatırımlarını kapsıyor. Yeni MEGANE Sedan üretimi, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda 700 kişilik ek istihdam yaratıyor.

Esnek üretim prensibine göre tasarlanan standart Renault/ Nissan gövde hatlarında, Clio ve Yeni MEGANE Sedan, tek hat üzerinde birlikte üretilebiliyor. EuroNCAP 2015 beş yıldız kriterlerine göre güçlendirilmiş gövdede, sıcak şekillendirilmiş yüksek mukavemetli çelik saclar kullanılıyor.

Oyak Renault mühendisleri, projenin ilk etaplarından itibaren Yeni MEGANE Sedan'ın tasarımının geliştirilmesinde çalıştı. Projenin Oyak Renault'ya verilmesiyle birlikte yaklaşık 70 AR-GE çalışanı projede görev aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Renault'dan Paris'te iki dünya prömiyeri: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Avrupa'da Elektrikli Araç Satışları Düşerken Hibrit Araç Satışları Artıyor
    21:09 Avrupa'da Elektrikli Araç Satışları Düşerken Hibrit Araç Satışları Artıyor

    Avrupa pazarında yayınlanan son raporlara göre, elektrikli araç satışları düşüş gösterirken hibrit otomobil satışları ise artış gösterdi. Elektrikli araçlara getirilen teşviklerin geri çekilmesi ve fiyat artışları, kullanıcıların hibrit araçlara yönelmesine neden oldu. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin raporuna göre, elektrikli araç satışları %11.3 düşüş gösterirken hibrit araç satışları %12.6 arttı. Bu durum, hibrit motorların geleceği hakkında olumlu yorumlara neden oldu.

  • Bursa'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 5 yaralı
    20:17 Bursa'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 5 yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı ve 1'i çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı. Kazanın ardından yaralılar ambulanslarla İnegöl devlet hastanesine kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Yeni nesil Citroen C3 Aircross özellikleri ve satış planı
    19:09 Yeni nesil Citroen C3 Aircross özellikleri ve satış planı

    2024 yılında satışa sunulması planlanan yeni nesil Citroen C3 Aircross, tam elektrikli, hibrit ve benzinli olmak üzere 3 farklı versiyonla karşımıza çıkacak. Araç, uzun gövde tasarımıyla dikkat çekiyor ve 7 koltuklu bir opsiyon sunuyor. Citroen'in yeni marka kimliğiyle piyasaya sürülecek olan C3 Aircross, yeni logo ve ön far tasarımıyla öne çıkıyor. Motor özellikleri henüz ayrıntılı olarak açıklanmasa da, 1.2 litre üç silindirli turbo motor ve hibrit motor seçenekleri bekleniyor. Tam elektrikli versiyonun ise 154 beygirlik güç ve 400 km menzil sunması tahmin ediliyor.

  • Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
    15:39 Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde seyreden otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

  • Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü
    15:30 Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü Salih Pelit hayatını kaybetti. Otomobil, tünel duvarına çarparak savruldu. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalenin ardından Pelit'in cansız bedeni Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İnegöl'de seyir halindeki otomobilde çıkan yangın hasara yol açtı
    15:08 İnegöl'de seyir halindeki otomobilde çıkan yangın hasara yol açtı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde seyir halindeki 16 Y 3879 plakalı otomobilde çıkan yangın, sürücü tarafından yangın tüpüyle müdahale edilerek söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yangın tamamen kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.


Advertisement