Rengi Tartışılan Elbise 193 Liradan Satılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Rengi Tartışılan Elbise 193 Liradan Satılıyor

Sosyal medya, şarkıcı Caitlin McNeill'ın paylaştığı elbisenin rengini günlerdir tartışıyor. Milyonları ikiye bölen elbise, internette 193 liradan satılıyor.

03.03.2015 09:01  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal medya, son günlerde 21 yaşındaki İskoç şarkıcı Caitlin McNeill'ın paylaştığı elbisenin hangi renk olduğunu tartışıyor. Şarkıcının paylaştığı fotoğrafa bakanların bir kısmı elbisenin 'mavi ve siyah' renkte olduğunu, çoğunluk ise 'beyaz ve altın sarısı' renkte göründüğünü söylüyor. Rengi konusunda milyonları ikiye bölen elbise, internette 193 liradan (50 pound) satılıyor.

HAKKINDA 3.5 MİLYON TWEET ATILDI

24 saatte, hakkında 3.5 milyon tweet atılan elbise, İngiliz Roman Orginals markasına ait. Şirket, elbiseyi yoğun ilgi görmesinin ardından stoklarını genişleterek internette satışa sundu. 193 liradan (50 pound) satılan elbisenin 4 farklı rengi bulunuyor.

BİR ANDA ÜNLÜ OLDU

Fotoğrafı internette paylaşan McNeil, blog'unda, "Arkadaşım evlenirken gelinin annesi fotoğrafı çekip kızına gönderdi. Arkadaşımla, nişanlısı elbisenin rengiyle ilgili anlaşmazlığa düşünce internete yükledi. Başka bir internet sitesi ise elbisenin satıldığı mağazayı arayarak bu modelde 'beyaz ve altın rengi' bir elbiselerinin hiç olmadığını öğrendi" açıklamasını yapmıştı.

RENGİ NEDEN FARKLI GÖZÜKÜYOR?

Konuyla ilgili Wired'a konuşan Washington Üniversitesi'nden Renk Bilimci Jay Neitz ise şunları söyledi: "Işığın nesneler üzerine düşüşünü algılayarak görseli beynimize en doğru şekilde aktaran gözlerimiz bize oyun oynuyor. Bilgisayar ortamında renklerin pantonesi alındığında arka plandaki beyaz rengin elbiseyi beyaz olarak algılayanları yanılttığını görüyoruz. Elbisenin gerçek rengi mavi olarak satışa sunulmuş. Ancak ben dahil birçok kişinin elbiseyi beyaz sarı olarak algıladığını belirtmek isterim."

ÜNLÜLERDE TARTIŞMAYA KATILDI

Milyonlarca tweet'e konu olan elbisenin rengi, aralarında Kim Kardashian, Kanye West, Taylor Swift, Ellen DeGeneres gibi ünlü isimler tarafından da tartışıldı. İnternette açılan bir ankette katılımcıların yüzde 60'ı elbiseyi beyaz ve altın sarısı renginde gördüğünü açıkladı. (Kaynak: Dünya)

Rengi Tartışılan Elbise 193 Liradan Satılıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Rengi Tartışılan Elbise 193 Liradan Satılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Ev sahibi: 3.5 milyar salavat getirseniz kurtukuşa ererdiniz ....yazık bu boş şeylerle uğraşıyorsunuz 13 5 Yanıtla
  • Mrt : Akpli Seçmen misali siyaha ak diyorlar 3 11 Yanıtla
  • can can: Reklamı yaptılar hayırlı uğurlu olsun adamlar zeki... 9 0 Yanıtla
  • Turk: Salak bu millettt ne rengse reng 5 0 Yanıtla
  • İstanbulla: Çok zevksiz bir elbise, tamamen yanılsama. Satişları patlatmak amaç. 4 0 Yanıtla
  • Bir adam: Şu AKP'lilerle CHP'liler bi defolsunlar bu siteden. Her haberin altına bunlar Akpli yada bu CHPlilerin işi şeklinde yorumlar tazarak nasıl mutlu oluyor küçük egolarınız? 1 3 Yanıtla
  • Magazinci: Hahaa Elbise mavi siyah Ama beyaz goren Altin sarisi goren Yesil goren Hepsini canli duydum ;)))) Orjinili mavi ve siyah 2 2 Yanıtla
  • Rkyl: Yok yok kırmızı görüyorum hocam :)) 2 2 Yanıtla
  • optik: Yorumlar yanlış. Turuncu ve pembe renk elbise 3 0 Yanıtla
  • Rukiye: Offf bence hardal rengi ve mavidirrr 0 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement