Renkli Kalemler Projesi'nde Üçüncü Dönem Başladı - Son Dakika
Güncel

Renkli Kalemler Projesi'nde Üçüncü Dönem Başladı

Renkli Kalemler Projesi\'nde Üçüncü Dönem Başladı

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ortaklığında yürütülen "Renkli Kalemler" projesi devam ediyor.

24.03.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile 8 yıldır sürdürülen "Okuyorum Oynuyorum" eğitim programı kapsamında hayata geçirilen "Renkli Kalemler" projesi için yeni dönem heyecanı TEGV Şanlıurfa Sevgi Erdoğan Gönül Eğitim Parkı'nda başladı.

Çocukları bir gazetenin yaratım sürecine dahil eden Renkli Kalemler, onların analitik düşünme yetilerini daha üst noktaya taşımayı, medyanın değerli isimlerinin koçluğunda kalemlerini geliştirmeyi ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

ŞANLIURFA'DA İLK BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ

Mart-Haziran 2015 döneminde düzenlenecek Renkli Kalemler'in 3.dönem çalışmalarına destek veren Günseli Özen Ocakoğlu ve Jale Özgentürk, TEGV Şanlıurfa Sevgi Erdoğan Gönül Eğitim Parkı'nda ilk defa çocuklarla bir araya geldi.

Bu ilk buluşmada usta gazeteciler, temel gazetecilik prensipleri üzerinde durdular ve çocuklara ilk gazetecilik eğitimlerini verdiler.

Toplamda 12 hafta sürecek Renkli Kalemler 3. dönem çalışmaları içerisinde çocuklar bir gazetenin mizanpajından, fotoğraflarına, haber içeriğinden tasarımına kadar nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgiler aktarılacak.

TEGV gönüllülerinin liderliğinde ve koçluk yapan gazetecilerin desteği ile ilerleyen Renkli Kalemler Gazetesi'nin yeni döneminde katkıda bulunacak diğer gazeteciler Aslı Çakır, Beyza Özel, Elif Ergu, Ferruh Altun, Hakan Güldağ ve Özlem Yüzak olacak.

Çocuklar 3. dönem sonunda, hazırlayacakları Renkli Kalemler Gazetesi'nde yaşadıkları yerlerde gerçekleşen olayları, haberleri kendi bakış açıları ile değerlendirecek. Renkli Kalemler, medya okuryazarlığı konusunda çocukları bilinçlendirmenin yanı sıra nitelikli gazeteciliğin "alfabesi"ni de öğretecek.

Çocuklara birçok beceri kazandırmanın yanı sıra geleceğin gazetecilerinin yetişmesine de katkı sağlayacak proje, önümüzdeki sene Türkiye'nin farklı illerinde bulunan TEGV Eğitim Parkları'nda çocuklarla buluşmaya devam edecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Renkli Kalemler Projesi'nde Üçüncü Dönem Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement