Renkli Taşlar Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Renkli Taşlar Umut Oldu

Renkli Taşlar Umut Oldu

Yozgat'ın Aydıncık ilçesindeki ametist ve yarı değerli renkli taşların işlenerek ekonomiye kazandırılması amacıyla kurulan dernek tarafından hazırlanan 'İşsizliğe karşı yeşeren umutlar' isimli proje, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından mali yönden desteklenmeye uygun bulundu.

06.10.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Aydıncık ilçesindeki ametist ve yarı değerli renkli taşların işlenerek ekonomiye kazandırılması amacıyla kurulan dernek tarafından hazırlanan 'İşsizliğe karşı yeşeren umutlar' isimli proje, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından mali yönden desteklenmeye uygun bulundu. Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde oluşturulan atölyede taşları işleyerek ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmaların, ilçedeki işsizliğe de çözüm getirmesi hedefleniyor.

Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşları İşleme ve Tanıtma Derneği Başkanı Tuğba Demirel, kaymakamlık ve HEM Müdürlüğü işbirliğinde hazırladıkları projenin kabul edilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Demirel, dernek üyelerinin girişimciliğini artırarak, ilçemde değerlendirmeyi bekleyen yarı değerli taşları işleyip, popüler hale getirerek, işsiz gençlere istihdam alanı yaratacaklarını bildirdi. Derneğin 29 üyesinden 25'ini kadınların oluşturduğunu hatırlatan Tuğba Demirel, proje kapsamında yarı değerli taşları kesme ve işleme makineleri ile gerekli sarf malzemelerin teminini sağlayacaklarına vurgu yaparak şöyle dedi:

"Dernek bünyesinde oluşturulacak ekiple tanıtım, basım yayın, tanıtıcı kısa film, ürün kataloğu çalışmaları yapılacak, bu çalışmaların ilgili kişi ve kuruluşlara dağıtımı gerçekleştirilecektir. Yapılan tanıtıcı faaliyetler, kısa film ve diğer yayınlar internet sitesi aracılığı ile daha geniş kitlelere ulaştırılması sağlanacaktır. Ayrıca, dernek üyelerimizin süs taşları alanındaki yenilikleri görmek, bu alanda faaliyet gösteren kurumların ve işletmelerin deneyimlerinden yararlanmaları için de ülke içerisinde önemli merkezlere teknik inceleme gezileri yapılacaktır."

Tuğba Demirel, ilçede bulunan ametist ve renkli değerli taşların HEM bünyesindeki atölyede işlenerek, çeşitli süs eşyaları yapıldığını, yapılan tespih, kolye, yüzük gibi hediyelik eşyaların yanında plaket, süsleme alanlarında da kullanılmasına yönelik çalışmaların yapılacağını ifade etti. Demirel, şifa bakımından da en güçlü olan ametist taşının, değerli taş severler açısından gözde taşlardan birisi olduğunu belirtti. - Aydıncıkyozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Renkli Taşlar Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement