Reşit Tokçu'nun Akıbeti Soruldu - Son Dakika
Güncel

Reşit Tokçu'nun Akıbeti Soruldu

Reşit Tokçu\'nun Akıbeti Soruldu

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 285'incisi gerçekleştirildi.

27.07.2014 01:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 285'incisi Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, MEYA-DER, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, kayıp yakınları ile insan hakları aktivistlerinin katıldığı eylemde, 1999'dan beri kayıp olan kaybedilen Reşit Tokçu'nun akıbeti soruldu.

Eylemde bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, 285 haftadır onurlu bir mücadele yürüttüklerini ve kayıpların akıbetinin ortaya çıkarılarak failleri cezalandırılıncaya kadar da devam edeceklerini kaydetti. 90'lı yıllardan bu güne bölgede yüzlerce kayıp ve toplu mezar olayının yaşandığı, hiçbir evrensel değerin ve ilkenin kabul etmediği olayların meydana geldiğini belirtti. Konuşmasında adalet ve yüzleşme vurgusunda bulunan Bilici, Cumhurbaşkanlığı adaylığı kapsamında bu gün Diyarbakır'da düzenleyeceği miting öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, kayıpların bulunması ve faillerinin açığa çıkarılması için 'yüzleşecek misiniz?' diye sordu. Bilici"Bunların üzerine gidecek misiniz? Siz ailelerden af dileyecek misiniz? Burada ki annelerin kayıp çocuklarının faillerini yargı önüne çıkaracak mısınız? Kalıcı barış için bir çabanız olacak mı? Bunlar olmayacaksa, sürdürdüğünüz bu politikalarla devam edecekseniz, bizim için bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmanın hiçbir anlamı yoktur" diye konuştu.

Bilici Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında, İsrail'in Filistin'e karşı gerçekleştirdiği katliamlar karşısından Türkiye'nin samimi bir tavır takınmadığını ifade etti. Sadece 3 günlük yas ilan etmekle veya üzüntü bildirmekle bu katliamlar karşısında sorumlu davranmış olmayacağını belirten Bilici"Bayrakları yarıya indireceğinize, yas ilan edeceğinize İsrail'e verdiğiniz desteği geri çekin. Ticari ve askeri anlaşmalarınızı askıya alın. Bir iki protesto ederek Türkiye halklarını kandıramazsınız." diye konuştu. Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere Türkiye'nin bire bir ortak olduğunu savunan Bilici "Aynı şekilde IŞİD'e uyguladığınız desteği kesip, Rojava halkına uyguladığınız ambargoyu kaldırmanız gerekir. Sizler ancak bu şekilde halkları samimiyetinize inandırabilirsiniz" diye konuştu.

Bilici'nin ardından İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Abdusselam İnceören, Reşit Tokçu'nun hikayesini paylaştı. Daha sonra Reşit Tokçu ve tüm kayıplar için 5 dakika yapılan oturma eyleminin ardından etkinlik sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Reşit Tokçu'nun Akıbeti Soruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement