Resmi Bilgilerin Bakanlıkça Yayınlandığı" İddiası - Son Dakika
Güncel

Resmi Bilgilerin Bakanlıkça Yayınlandığı" İddiası

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), adli makamlarca verilmiş bir karar olması halinde öğrencilerin bilgilerinin ancak adli mercilerle paylaşılabileceğini, gizlenen bilgilerin okul idaresi dahil herhangi bir kişi ya da kurumun görmesinin mümkün olmadığını belirtti.

27.02.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), adli makamlarca verilmiş bir karar olması halinde öğrencilerin bilgilerinin ancak adli mercilerle paylaşılabileceğini, gizlenen bilgilerin okul idaresi dahil herhangi bir kişi ya da kurumun görmesinin mümkün olmadığını belirtti.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı gazetelerde yayımlanan "Şiddetten gizlenen kadınların resmi bilgilerinin Bakanlığımız tarafından yayınlandığı" iddialarının tamamen asılsız olduğu ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak hazırlandığı ifade edildi.

Bakanlık bilgi sistemlerinde üst düzey güvenlik kurallarının uygulandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adli makamlarca verilmiş bir karar olması halinde öğrencilerimizin bilgileri ancak adli mercilerle paylaşılmaktadır. Yine adli makamlarca koruma ve gizlilik kararı konulan öğrencilerimizin adres bilgileri e-okul sisteminde gizlenmektedir. Bu gizlenen bilgileri okul idaresi dahil herhangi bir kişi ya da kurumun görmesi mümkün değildir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Resmi Bilgilerin Bakanlıkça Yayınlandığı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement