Ressam Kalkan, 22'nci Kişisel Sergisini Kütahya'da Açtı - Son Dakika
Yerel

Ressam Kalkan, 22'nci Kişisel Sergisini Kütahya'da Açtı

Bursalı ressam Serpil Kalkan, yağlı ve sulu boya, peyzaj ile Türkiye'nin bazı bölgelerinin manzara kesitlerinin yer aldığı 22'nci kişisel sergisini Kütahya'da açtı.

31.10.2014 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursalı ressam Serpil Kalkan, yağlı ve sulu boya, peyzaj ile Türkiye'nin bazı bölgelerinin manzara kesitlerinin yer aldığı 22'nci kişisel sergisini Kütahya'da açtı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen sergide, Kalkan'ın sulu boya at resimlerinin de yer aldığı 50 eseri sergilendi.

Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya'da ilk kez sergi açtığını ve sanatseverlerin ilgisinden memnun olduğunu söyledi.

İlk sergisini 1996 yılında Bursa'daki Tayyare Kültür Merkezi'nde sanatseverlere sunduğunu dile getiren Kalkan, "Karma sergilere de zaman zaman katıldım. 1999 yılında Marmara Depremi'nden etkilenerek spatulayla kazıma tekniğiyle deprem konusunu resimlerime işledim. Bunun sergisini ise 2001'de Bursa'daki Cumalıkızık Mahallesi'nde açmıştım. Bunların yanı sıra birçok yerde akademilere öğrenci yetiştirdim" diye konuştu.

Kalkan, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de sergi açacağını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ressam Kalkan, 22'nci Kişisel Sergisini Kütahya'da Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement