Ressam M. Fahri Sever'in Resim Sergisi Cunda Adası'nda Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ressam M. Fahri Sever'in Resim Sergisi Cunda Adası'nda Açıldı

Ressam M. Fahri Sever\'in Resim Sergisi Cunda Adası\'nda Açıldı

Kültür ve Sanat’ın başkenti olarak nitelendirilen Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü turizm merkezi Cunda Adası’nda M. Fahri Sever’in Little Buddh Art Sanat Galerisi’nde açtığı sergi sanatseverlerden tam not aldı.

27.06.2016 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Sanat'ın başkenti olarak nitelendirilen Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü turizm merkezi Cunda Adası'nda M. Fahri Sever'in Little Buddh Art Sanat Galerisi'nde açtığı sergi sanatseverlerden tam not aldı.

10 Temmuz'a kadar açık kalacak olan sergide 35 yağlı boya tablo yer aldı. Dini objelerle insanlığın evrensel anlamda birlik ve kardeşlik içinde dünyada yaşamasını taşıyan temalı resimleriyle dikkat çeken sergi ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ressam M. Fahri Sever, "Çocukluğumdan bu yana resim benim hayatımın her alanında var olmuş bir yaşam biçimidir. Çocukluğumuzda iptidai koşullarda kendi oyuncaklarımızı kendimiz üretmek zorundaydık." diye konuştu.

1947 yılında Manisa'da dünyaya gelen, 1969 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Yüksek Lisans eğitimini aldıktan sonra 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi'nde doktora eğitimini tamamlayan M. Fahri Sever; Amerika'da Arizona State Üniversitesi de dahil olmak üzere bugüne kadar 41 kişisel ve 150'ye yakın da karma sergilere sanatseverlerin karşısına çıkmasıyla tanınıyor.

1982 yılından bu yana İzmir Buca Eğitim Fakültesi'nde Resim Anabilim Dalı'nda öğretim görevlisi olan M. Fahri Sever, 2014 yılında emekli olarak tüm zamanını çok sevdiği resimlerine adadı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ressam M. Fahri Sever'in Resim Sergisi Cunda Adası'nda Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement