Ressamlar Çalıştay İçin Bodrum'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Ressamlar Çalıştay İçin Bodrum'da Buluştu

Ressamlar Çalıştay İçin Bodrum\'da Buluştu

Bodrum'da, bir sanat galerisinin öncülüğünde 8 ülkeden 60 sanatçının katılımıyla düzenlenen 'Uluslararası Bodrum Sanat Çalıştayı' başladı.

17.09.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da, bir sanat galerisinin öncülüğünde 8 ülkeden 60 sanatçının katılımıyla düzenlenen 'Uluslararası Bodrum Sanat Çalıştayı' başladı.

Seba Sanat Galerisi tarafından Bitez Manuela Otel'de düzenlenen çalıştaya Türkiye'nin yanı sıra Arjantin, Hollanda, İtalya, Suudi Arabistan, Lübnan, Almanya ve Mısır'dan ressamlar katıldı. Ressamların canlı performansları dikkati çekti. 15-21 Eylül tarihlerini kapsayan organizasyonda ressamlar, farklı boya ve tekniklerle, işlemek istedikleri temaları tuvallere yansıttı. Çalıştay kapsamında tekneyle günlük tur düzenleneceği, ressamların koyları gezip stres atma imkanına sahip olacağı belirtildi. Ressamların, workshop ve "Türk resim sanatında Empresyonizm ve Sembolizm etkileri" konulu konferansa katılacağı da kaydedildi. Ressamların eserlerinin çeşitli hastanelere hediye edileceği belirtildi. Etkinliğin yapıldığı otelde konaklayan sanatçılardan bazılarının çalışmalarını kaldıkları odanın balkonunda yaptıkları gözlendi. Otel sahibi Oktay Başyurt böyle bir çalıştaya ev sahipliği yapmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

ESERLER HASTANELERE BAĞIŞLANACAK

Seba Sanat Galerisi sahibi Seba Uğurtan, "Sanat ırk, kültür ve din ayrımı gözetmeksizin insanların birbiriyle iletişim kurmalarını sağlar. Sanatın eşsiz enerjisi dünya barışına katkı sağlar. Bu düşünceden yola çıkarak Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde bienal ve çalıştay olmak üzere toplam 54 uluslararası organizasyon gerçekleştirdik. Barış içinde, savaşsız bir dünya için mesajlar vermeye devam ediyoruz. Bugün aralarında anlaşmazlık bulunan ya da kan akan ülkelerin sanatçıları burada. Sanatın birleştiriciliği ve güzelliğiyle birlikte çalışma yapıyor" dedi. Bugüne kadar çeşitli hastanelere bin 500 dolayında eser bağışladıklarını belirten Uğurtan, sosyal sorumluluk projelerinde yer aldıklarını belirterek çalıştayda yapılacak eserlerinde yine hastanelere bağışlanacağını kaydetti.

BODRUM'DA OLMAKTAN MENNUNLAR

Çalıştaya Ankara'dan katılan 17 yıllık ressam Zübeyde Varan, genellikle insanların yüz ifadesini anlatan çalışmalar yaptığını söyledi. Çalıştaya katıldığı için mutlu olduğunu söyleyen Varan "Çok güzel bir ortam var. Etkinlikte bilgi paylaşımı, yeni dostlukların kurulması ve eğlencede var" dedi. Maden işçisi portresi yapan, çayıştaya Zonguldak'tan katılan 20 yıllık ressam Yener Çetin, "Son dört yıldır madenci konusu çalışıyorum. Soma'da yaşanan olayla bu konuda iyice gündeme oturdu. Burada yaptığım resimde hüzün var ama yaptığım çalışmalarda tema olarak mutluluk, gurur, ter, emek de var" ifadelerini kullandı. Açık alanda canlı performans sergileyen sanatçılar arasında yer alan, Kanada'dan gelen, Lübnan asıllı ressam Leila Kanso, sanat sayesinde yeni dostluklar kurduklarını ve ilçeyi çok beğendiğini dile getirdi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ressamlar Çalıştay İçin Bodrum'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement